Nem az öltöző a kicsi, a pofátok nagy!

2014. augusztus 12. 09:45

Ha a sportújságírásunk ilyen színvonalon áll, akkor mit várhatunk a közéleti tartalomgyártóktól? Az öltöző méretet fideszes-diktatúra kontextusba helyező idiotizmust.

2014. augusztus 12. 09:45
Piréz Róbert
Tutiblog

Egyik kedvenc focis blogomon, a Futballtréneren szokta írni Ferenczi Attila, hogy a magyar labdarúgás mélyrepülésében a (szak)újságíróknak is van akkora felelősségük, mint a teszetosza, semmihez sem értő, fejlődni képtelen edzői karnak, pusztán azért, mert ők sem értenek ehhez a sporthoz, amiből mellesleg egész jól megélnek. Idióta elvárásokat fogalmaznak meg, ostobaságokat hánytorgatnak fel, összességében több kárt okoznak, mint egy közepesen alkoholista utánpótlásedző. Ha a közéletben a sajtó magát tartja a negyedik hatalmi ágnak, akinek a feladata a hatalmon lévők ellenőrzése, akkor ez a sportsajtóra hatványozottan igaz, mert ott nem választanak 4 évente új edzői kart. Ott tényleg szükség volna valami olyasmi nyomásra, ami jobb teljesítményre, fejlődésre kényszeríti az ebből a sportból élő hivatásosokat. De képtelen ellátni ezt a feladatát. Talán a magyar-albán meccs után bemutatott sportújságírói produkció mutatta be legjobban, hogy mi is a baj velük. Konkrétan egy saját tizenhatosra behúzódó ellenfelet megtörni akaró válogatottat azért szaroztak, kutyáztak, mert nem volt eléggé lüktető a játék irama. Aha. Kedves, hülye nemzetisportosok és többiek. Akkor lüktet a játék, ha oda-vissza támadnak. Ha az egyik csapat nem támad, akkor nem fog lüktetni a játék.

Ha a sportújságírásunk ilyen színvonalon áll, akkor mit várhatunk a közéleti tartalomgyártóktól?Az öltöző méretet fideszes-diktatúra kontextusba helyező idiotizmust.

Ha már sportszerűtlen trükkökről értekezünk, akkor azért érdemes egy kis nemzetközi kitérőt tenni, hogy lássuk, mit engedhetnek meg maguknak a fejletthaladó nyugaton. A kis francia Auxerre csapatát 1964-től egy rövid megszakítással egészen 2005-ig vezető Guy Roux mesélte sokszor büszkén, hogy ő nem szégyellte a legmelegebb nyári napokon elzárni a hideg vizet az ellenfél öltözőjében, meg simán felcsavarni nekik a fűtést. Brian Clough a Nottingham Forest legendás trénere sem ment a szomszédba néhány trükkért, hogy a hazai pályát tényleg hazaivá tegye és az aktuális ellenfélnek lehetőleg esélye,de már kedve se legyen győzni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2014. augusztus 12. 11:52
:))) A balliberálisok egyedfejlődése kicsit vicces, ahogy a tornából fölmentett, szálas válas emberek, (mint a sörösüveg) elkezdenek szakérteni... Eltévednek egy focimeccsre, és szörnyűlködnek a szotyolázáson, 6 hónapja gyártják a jobbnál jobb poénokat róla, majd beengedik őket az új stadionba, azóta a zorbán kertje végébe épített stadionról beszélnek, és szintén hónapok óta gyártják a poénokat róla... Majd a fradi stadionba megmutatták nekik az öltözőket is.. :)) A következő fél évre biztosítva van nekik a muníció..
Ouroboros
2014. augusztus 12. 10:51
„Az öltöző méretet [sic] fideszes-diktatúra [sic] kontextusba helyező idiotizmust.” Szeretsz írni, Piréz? Akkor miért nem tanulsz meg? „Öltözőméretet”, „fideszesdiktatúra-kontextusba” (szerencsésebben „a fideszes diktatúra kontextusába”) Nincs mit.
Ouroboros
2014. augusztus 12. 10:48
Ez miez? Nem lehett volna a Baróti Stár TV tusnádfürdői útibeszámolóját betenni? http://youtu.be/NcPjR_FnkZw
gregoripehh
2014. augusztus 12. 10:36
Te fszszopó, ha mások bunkó paraszt állatok, akkor nekünk is annak kell lennünk? Ekkora idióta ökröt? Ahelyett, hogy azonnal korrigálnátok ezt a jellemtelen sunyi szégyent, még megmagyarázzátok, hogy mi jogosan vagyunk szemétláda primitív állatok? Hallottál már arról hogy fair play? Eszedbe sem jut.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!