Kacskaringós történet

2014. augusztus 27. 19:07

Újabb írásbeli kérdést is beadtam az Európai Bizottsághoz, hogy tisztázzuk végre, jogszerűek-e a sérült paksi fűtőelemek szállítására és elhelyezésére vonatkozó szerződések.

2014. augusztus 27. 19:07
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

„A sérült paksi fűtőelemek szállításának története egyre kacskaringósabb. A hulladék augusztus 11-én megérkezett Oroszországba, de a sztorinak ezzel messze nincs vége.

Újabb írásbeli kérdést is beadtam az Európai Bizottsághoz, hogy tisztázzuk végre, jogszerűek-e a szállításra és elhelyezésre vonatkozó szerződések. Egy dologra újra és újra fel kell hívni a figyelmet: miközben júniusban a kormány a nemzetbiztonsági bizottság ülésén még maga is úgy vélekedett, hogy a jelenlegi helyzetben túl kockázatos a hulladék átszállítása Ukrajnán, két hónappal később, miközben egyre durvult az ukrán helyzet, mégis áttolta az atomvonatot keleti szomszédunkon, saját maguk szerint is vállalhatatlan kockázatnak kitéve a régiót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2014. augusztus 28. 14:27
Jávor Benedek jelleme selejtesnek tűnik, teljesen tájékozatlan a saját szűk körén kívül. Ezzel a "tevékenységgel" magát és az Együtt-et járatja le, kár, h. sokan nem tudják, eszik v. isszák-e a híres-nevezetes és eléggé nevetséges Együttet Jávorostól. Speciel szerintem undorító alak. Ráadásul nemcsak a támogatók számát tekintve tájékozatlan, ilyen szállítmány többszörösen leegyeztetve, engedélyezve utazik, rendben célhoz is ért, mi kell még értelmi és jellem fogyatékos, túlmozgásos bornyú?
puszika
2014. augusztus 28. 14:01
Közeledik az idő kedves Jávor,amikor a Bzottság is elküld a p..ba,úgy mint itthon!!
hátakkor
2014. augusztus 28. 12:24
"A szállítás előkészítéséhez és sikeres végrehajtásához az Országos Atomenergia Hivatal is hozzájárult. A sérült fűtőelemek betokozása szigorú biztonsági és biztosítéki hatósági engedélyezés és ellenőrzés, valamint jelentős nemzetközi felügyelet mellett zajlott. Később a szállításra való felkészítés, majd a szállítás követelt jelentős figyelmet a hatóságtól. Az OAH hatósági feladata az atomenergia kizárólag békés célra való, biztonságos és védett alkalmazásának felügyelete. A kiégett nukleáris üzemanyag szállítása mind a három területen szigorúhatósági felügyeletet igényel. Az OAH egyeztette az Ukrán és az Orosz nukleáris hatósággal az összes szükséges biztonsági engedély meglétét. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szakhatóságaként az OAH részt vett a nukleáris anyag exportjának engedélyezésében, beszerezte a szükséges kormánygaranciákat." Ezek után ez a féreg a bíróság helyett az EB-t kérdi jogszerű volt. Utólag.
Zod
2014. augusztus 28. 11:12
Jávor a nukleáris sugárzás miatt lett ilyen Szuper Szarember? Átugorja akár a legmagasabb házat is,csak hogy a kilőtt golyónál is sebesebben árulhassa el a hazáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!