Ismétlés

2014. augusztus 13. 08:19

Tehát akkor szögezzük le még egyszer: Tamás Gáspár Miklós és György Péter szerint a liberális kapitalizmus jelen állapotában fenntarthatatlan.

2014. augusztus 13. 08:19
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Nincs ez másképpen a Klubrádióban sem, ahol Rangos Katalin műsorát adják újra. Hétfőn azt az adást ismételték, amelyben Rangos György Péter esztétával diskurált egy órán keresztül a média állapotáról úgy általában és konkrétan és nagyon figyelemreméltóan. Egyszer csak György Péter a következő megállapítást tette: »A liberális kapitalizmus a jelenlegi állapotában fenntarthatatlan.« György Péter eme megállapítását amúgy Tamás Gáspár Miklósra hivatkozva tette, jelezve, hogy TGM volt sokáig a legmagányosabb ember Magyarországon ezzel a nézetével – merthogy TGM régóta ezt vallja –, de most már számos követője akad, és bizony ez az igazság.

Csak felkapja a fejét az ember az ilyesféle megállapításokra, még akkor is, ha csak ismétlésben hangzanak el. Mert ugye most éppen annak van szezonja, hogy aki szerint a liberális kapitalizmusnak vége, aki az »illiberális« államszervezési kísérletről és a munkaalapú társadalomról enged meg magának gondolatkísérleteket, az leszámol a demokráciával, az Európa és a világ ellensége, az ellen be kell hívni az ENSZ-csapatokat. Még az amúgy általában tisztességes TGM is beállt üvölteni ebbe a kórusba.

Tehát akkor szögezzük le még egyszer: Tamás Gáspár Miklós és György Péter szerint a liberális kapitalizmus jelen állapotában fenntarthatatlan. Pontosan ez az a szellemi alapvetés, amelyben tökéletesen azonos véleményen vagyunk fent nevezett urakkal. Gondolkodásunk további iránya azonban éppen ennyire tökéletesen ellentétes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. augusztus 13. 11:58
"Tamás Gáspár Miklós és György Péter szerint a liberális kapitalizmus jelen állapotában fenntarthatatlan." Szégyellem, hogy egy húron pendülök velük, de szerintem is fenntarthatatlan.
kálmi
2014. augusztus 13. 11:53
Na ja. Ha Orbán mondja akkor antidemokratikus, autokrata förmedvény, ha TGM és György Péter akkor igaz, meg és továbbgondolandó sajnálatos alapvetés. Mókásak ezek ott a túloldalon!
A helység galagonya
2014. augusztus 13. 11:25
Ahhoz, hogy elfogadjuk, amit ez a takonygerincű bajjer ír, tudnunk kell, hogy képes-e egyáltalán helyesen értelmezni az alábbi fogalmakat: 1. liberális 2. kapitalizmus Most felhívom a figyelmét, hogy eme két kifejezésnek semmi köze sincs a seggnyaláshoz és a faszszopáshoz, amit Orbán testrészén hajt végre ez a tornász.
Ouroboros
2014. augusztus 13. 11:15
Nagyon érzik a rezsimkutyák, hogy darázsfészekbe nyúlt a gazdájuk a hadüzenetével: lassan már a Hupikék Törpikékben is Gekkó tusványosi förmedvényének analógiáját látják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!