A jövő seregei

2014. július 11. 09:08

Keresi a fogást a kormányon, amit mostanában egyebek mellett az elvándorlás mértékében vél megtalálni.

2014. július 11. 09:08
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

Persze vannak, akik megcsinálták a maguk szerencséjét. Fiatal orvosok, akik fele annyit keresnek odakint, mint nyugati kollégáik, de háromszor-négyszer többet, mint az itthoniak. Szép kocsikkal járnak, jó helyen laknak, lassan megismerik az ottaniak szokásait, de a kultúra, a Nyugat hamis felsőbbrendűségi tudata nem akarja befogadni őket. Még akkor sem, ha ez a kultúra olyan ezerszínűvé lett az elmúlt két évtizedben, mint mondjuk London kultúrája. Úgy hírlik, Gera is hazajön annyi esztendő után Angliából, és a Fradiban folytatja.

Egy új, még csak formálódó világ megtapasztalása az a sajátos „magyar migráció”, amit most társadalmi hekatombaként akar bemutatni az ellenzék. Minden jel arra mutat, hogy át kell esni ezen az egészen ahhoz, hogy a híresen naiv magyarság kissé tisztábban lásson a nagy kérdésekben. És elveszítse azokat a »szabadvilágos illúzióit«, amelyeket évtizedeken keresztül gerjesztett benne a szocializmus valósága. S amelyeket önkéntelenül is átadott a húszasok-harmincasok generációjának, mint afféle fontos tanulságot.

Gyurcsány, a nemzeti Magyarország egyes számú kritikusa és ellenfele a másságra akar tenni. Mint a jövő szent seregére. A másság problémája ott lesz abban a gyurcsányi happeningben is, amit épp most hirdetett meg a DK vezére, és ami a hangzatos ellenállás napja nevet kapta. Azt mondják, a polgári kurzus új jelszava viszont a fiatal Magyarország lesz. Tessék választani.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. július 11. 10:45
Komolytalanok, ráadásul gyakorlatilag a számok tizede igaz.
liberálzöld.
2014. július 11. 10:33
Na figyelj! Itt a jövő serege! http://index.hu/video/2014/07/10/fradi/ Érdekes, hogy a királyi tévében egyetlen szó el nem hangzik az eseményről. Nem is értem, hogy miért. Pedig egy egyszerű, nemzeti érzelmű kis megmozdulásról van szó, ellenzik néhányan (közel 1000 ember, bagatell), hogy focimeccs gyanánt mindenféle adatokat tároljon róluk a hatalom. Az csak véletlen, hogy pont Kubatov találta ki az egészet, meg az is, hogy 2 db. 40 fős zárka (cella, kihallgató helység) van a stadionban. És a sereg szépen, sorban, rendbontás nélkül vonul, kedves dél-amerikai dallamocskát dalolászva, némiképp a napi politikára faragott rigmussal, melyben felhívják a Kubatov úr figyelmét arra, hogy Miniszterelnök úr a f@xnak a másik végén is szeret lenni időnként - mármint a moszkvai kalandhoz képest. És mégsem említi a köztévé, a közmédia, sem az Magyar Nemzet, sem a Magyar hírlap. Érthetetlen.
saddlenode
2014. július 11. 10:16
"Még akkor sem, ha ez a kultúra olyan ezerszínűvé lett az elmúlt két évtizedben, mint mondjuk London kultúrája." idiota
Kvasztics Fedor
2014. július 11. 10:13
A lényeg az idézett cikk első, nagyobbik, nem idézett részében van. Mondjuk ezzel a kiinduló megállapítással: "Egyfelől igaz persze, hogy a nagy, 1990-es gazdaságátalakulási folyamatok sok-sok hazai üzemet, nagyvállalatot, sőt egész iparágakat szüntettek meg, és ez a munkahelyek számának vészes csökkenéséhez vezettek. Az is igaz, hogy lassan, nehezen és felemásan zajlik már jó ideje az új gazdasági szerkezet kiépítése, már csak azért is, mert a Nyugat abszolút ellenérdekelt ebben, hiszen neki nem magyar termékekre, hanem a magyar piacra van szüksége, no meg arra, hogy az olcsó, de fegyelmezett magyar munkaerőt odaállíthassa a multinacionális vállalatok gyártósorai mellé."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!