Pásztor Albert már másodszor veri meg a baloldalt

2014. július 18. 11:57

Sem a jobboldali, sem a szélsőjobboldali, sem a baloldali rasszizmust nem tűröm el. Interjú.

2014. július 18. 11:57
Setét Jenő
NOL

„Korábban rendre a szélsőjobboldali Jobbik és a Magyar Gárda ellen demonstrált, a minap viszont egy baloldali párt, a Demokratikus Koalíció ellen tüntetett. Hogyan fordult ekkorát a világ?

Nem ellentüntetőként határoznám meg magam, hanem olyan embernek, aki kinyilvánítja a véleményét. És nem velem fordult meg a világ, hanem a Demokratikus Koalícióval. A DK vagy identitásválságban van, vagy teljesen tudatosan kezdett el másfajta politikai retorikát használni. Civil jogvédőként, polgárjogi aktivistaként bármely oldal rasszizmusával szemben kötelességem fellépni. Sem a jobboldali, sem a szélsőjobboldali, sem a baloldali rasszizmust nem tűröm el. Néhányan úgy gondoltuk, fel kell hívnunk a figyelmet arra: a DK rossz úton jár, ha azt hiszi, hogy a Jobbik retorikája számára is sikert hozhat. A szélsőjobboldalt a saját terepén a saját nyelvhasználatával megverni – lehetetlen és kontraproduktív vállalkozás. Erkölcsileg pedig elfogadhatatlan. Nem egyeztethető össze, hogy egy baloldali demokrata a Jobbik nyelvén beszéljen, cigányügyet csináljon a bűnüldözés és közbiztonság kérdéséből.

A DK múlt szombati rendezvényén a szintén tiltakozó krétakörös Gulyás Mártont többször megütötték, transzparensét összetépték. Önt nem bántották?

Az én táblámon konkrétan az állt, hogy »Cigány vagyok, nem bűnelkövető«. Feleségem és egy barátnője volt velem. Fizikai értelemben engem nem bántottak, de Beát, a feleségemet többször megütötték a karján és a vállán. Beszóltak nekünk, inzultáltak, Fidesz-bérencnek tituláltak. A sajtóban erről kevés szó esett. Az, ami Gulyás Mártonnal történt, mindent felülírt.

Előzőleg egyeztetett Gulyás Mártonnal?

Dehogyis! Helyeslem az akcióját, de semmi közöm hozzá. (...)

Borsod felől az hallatszik: a miskolciaknak nem tetszik, hogy a helyi viszonyokat nem ismerő budapesti politikusok osztják az észt.

Megfigyeltem, hogy amikor bizonyos elvi kérdésekről vitatkozunk – például arról, mit tekintünk zsinórmértéknek a közpolitikában, a közbeszédben –, és valakinek elfogynak az érvei, akkor előhúzza a szokásos kártyát: »te nem idevalósi vagy, te ezt nem értheted«. Márpedig a jogállam és a demokrácia ismérveit nem írja felül egyetlen település helyi sajátossága sem. A jogállam ugyanaz Miskolcon, Taktakenézen és Budapesten.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. július 19. 15:23
Setét Jenő egy hóhér neve,jelzi előre, minő sötét jövőnek nézünk elébe, ha eme kisebbség kerül többségre,életről, halálról fognak dönteni, ez mehet csicskának emez meg az üstbe.
berzsian56
2014. július 19. 10:50
Jenő, te nem véletlenűl vagy Setét, különben tudhatnád, hogy a jogállam nem ugyanaz Miskolcon, Taktakenézen és Budapesten.Akármilyen jogvédő szervezet igyekszik ezt elehitetni veled. Mert más a közeg, más a demográfiai összetétel , mások az ezzel velejáró problémafelvetések,mint ahogy mások az ezzel járó megoldások is. A baj ott kezdődik, hogy vannak akik ezt elhitetik veled, ők ebből milliárdos hasznokat húznak , te meg meglehet éppen saját néped ellen dolgozol. Jópénzért árulod azt, amit megvédeni kellene. Még az sem kizárt, hogy nem rosszhiszeműen, hanek rosszul értelmezett érdekből.
bsandor
2014. július 18. 15:50
mert ha a magyar genetikailag alávaló lehet e mocskos szájú emberek szemében én miért ne küldjem ezt büdös bagázst piros danci félős seggébe
bsandor
2014. július 18. 15:46
rasszista vagyok,ki nem állhatom az antiszociális elemeket,pl. dékások,rózsadombi zsidó bunkók,miskolci fészekrakók stb.és engedtessen meg nekem,hogy a cigányt cigánynak hivjam és ne hottentottának,Heller mamit meg Konrád apust büdös nemzetellenes zsidónak,az oroszt orosznak,olaszt olasznak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!