A győzelmet meg nem kell magyarázni?

2014. július 11. 09:44

A választási eredmények kicsit nyögvenyelős elemezgetése során a baloldalon az egyik újszerű megállapítás, szembenézés az volt, miszerint a szocialistáknak egyszerűen nincs mondanivalója a körúton kívül élők számára.

2014. július 11. 09:44
Piréz Róbert
Tutiblog

A választási eredmények kicsit nyögvenyelős elemezgetése során a baloldalon az egyik újszerű megállapítás, szembenézés az volt, miszerint a szocialistáknak egyszerűen nincs mondanivalója a körúton kívül élők számára. A lecsúszott elszegényedett vidéken, a sokszor teljesen antiszociális életmódot folytató nyomortelepiek közvetlen szomszédságában élőknek az európai értelemben vett politizálás kb. annyira fontos, mint nekünk a tibeti meleg bálnákért történő napi szintű aggódás. Semennyire. Persze aztán a Mesterházy-féle MSZP hozta a szokásos teszetosza formáját, felfigyeltek a problémára, majd inkább teljes tisztújítást rendeltek el, nehogy bármi értelmessel kelljen leterhelniük a szervezetüket.

Gyuriferi meg közben figyelt, látott és lépett. És a baloldalon győzött. Mert az egész történet tulajdonképpen semmi másról nem szól, mint Észak-Magyarország visszahódításáról.

Pásztor Albert ideális jobbikos jelölt lehetett volna. Rendpárti és rasszista. Mert mondhat bárki bármit, aki kettő percet beszélt valaha az életében egy rendőrrel, az tisztában van vele, hogy jelentős részük egyszerűen rühelli a cigányokat. Felesleges hozzá a TASZ videóit nézegetni az Indexen, ahol szemfülesen kiderítik, hogy ugyanazon a bringával tesztköröket futó jólöltözött aktivistát nem állítja ki a forgalomból a rendőr, de kettő perccel később a helyi cigány meg is kapja a bírságot, mert hiányzott a csengő, és a fényvisszaverő a pedálról. Közismert tény.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarackos Sül
2014. július 12. 10:27
" a szocialistáknak egyszerűen nincs mondanivalója a körúton kívül élők számára. A lecsúszott elszegényedett vidéken, a sokszor teljesen antiszociális életmódot folytató nyomortelepiek közvetlen szomszédságában élőknek " Ezek a sorok hűen kifejezik, miért is vesztettek el 2 választást, mindkettőt teljes kudarcként. A körúton kívül eső vidék ugyanis nem feltétlenül "lecsúszott és elszegényedett", ahol "teljesen antiszociális életmódot folytató nyomortelepek közvetlen szomszédságában élők" laknak. Ebből látszik, micsoda beteg, perverz, a valódi világtól elszakadt képzelgéseik vannak az országról. Hogy a mezei, normális, dolgozó, adófizető átlagmagyart kéne megszólítani? Hogyan, hogy ha nem is tudják, hogy ilyenek vannak? Ami meg a tisztújítást illeti, totális kudarc (lásd Hunvald és Puch esetét . . .).A helyi MSZP szervezeteknek ugyanis megvannak a kvázi alapító embereik, akik a körzetükben szinte földesúri hatalmat gyakorolnak, nagyon gyakran még a pártszervezeten kívül is, hiszen ők "helyi erős emberek". Milliomos vállakozók ezernyi érdekeltséggel és ismeretséggel. És valahogy elég sokan szocialisták közöttük (vicc). Na, ezeket aztán nem fogod kitúrni, szóval lentről semmi esélye nincs a tisztújításnak. Szerintem fentről sem, ami teljesen elrohadt és elkorhadt, azzal már nem lehet mit kezdeni, ki kell vágni. És a részeit sem szabad felhasználni, mert azok is továbbviszik a mételyt (lásdt Együtt és DK).
csurcsányi
2014. július 12. 00:15
Nemezis! Qui Vadis!
csurcsányi
2014. július 12. 00:12
Csak az a baj a biciklivel,hogy lopott volt,és ezért kapták el a "miskolci kerékpárost.
Berecskereki
2014. július 11. 11:54
Kedves Róbert, Lendvai Ildikó korábbi nagy beismerése révén én másként látom ezt a szavazatszerzési anomáliát. Erről tanúskodik a következő videó. http://www.youtube.com/watch?v=F7wQAxPFTJc Bizony! Bizony! A kecske már nem elég érték a boldogsághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!