A cigány embereknek kell változniuk

2014. július 15. 12:01

Az úgy nem megy, hogy egy faluban összeveszek a többségiekkel, utána meg szidom őket, mert nem elég befogadók. Interjú.

2014. július 15. 12:01
Forgács István
Forgács István
Hír24

Következetesen cigánykérdésről beszél. Ezek szerint nem szegénykérdés van?

Ezt komolyan kérdi? Ön szerint, ha az emberek választhatnak, hogy egy gazdag cigány vagy egy szegény gázsó költözzön a szomszédjukba, melyiket választanák? Az az igazság, hogy a többségi társadalom másnak látja a cigányokat, tart a cigányoktól, és elsősorban nem a média miatt. Ha holnap lekapcsolnák az internetet, a tévét, a rádiót, az emberek ugyanazt gondolnák a cigányokról. Azért, mert ott élnek a szomszédban, a faluban, velük utaznak a buszon, a vonaton. Nem a média alakítja a cigányokról kialakult képet, hanem maguk a cigány emberek. A cigány embereknek kell változniuk ahhoz, hogy meg tudják változtatni maguk körül az elő- és utóítéletes társadalmat. Szerencsére látunk biztató példákat: ahol például az egyház vagy egy hiteles polgármester megfogja a helyi cigány közösséget, ott igenis komoly változás tapasztalható. Uszkán egy cigarettacsikk nincs eldobva az utcán, Cserdiben megszűnt a lopás, este is ki lehet menni az utcára, a cigány polgármester tanulásra biztatja a cigánylányokat. Fontos megmutatni: érdemes a közösségben önmagunkért tennünk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. július 16. 11:02
kurbitalis [Hozzászóló kiszűrése] 2014. július 15. 21:55 Ezért aki azzal dicsekszik ,hogy Amerikában járt egyetemre, ott szerzett diplomát, aki azzal jön, hogy az amerikai XY egyetemen professzor, kiröhögöm." Nekem volt egy ismerősöm, aki bukdácsolt a gimiben majd a 60-as években disszidált az USÁ-ba. A 80-as években hazalátogatott, mint professzor...
Brigadéros
2014. július 15. 22:41
...Ez egy tök normális f@szi, teljesen igaza van!!!
kurbitalis
2014. július 15. 20:58
Ritka tisztességes magyar cigány ember! Sajnos, mint a fehér holló. A balliberálisok nem állnak mellé. Csoda, hogy még nem szedték ízekre.
Motivince
2014. július 15. 20:02
igy van meg kell változni a cigámnyembereknek ORBÁN ORSOS VÁLTOZ !!! MÜködj müködj ezt én amugy németül írom csak ti magyarul olvassátok mert MÜKÖDJ MÜKÖDJ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!