Újra a vidék veszít

2014. június 20. 17:52

Ne tévedjünk, a minisztériumok költözésével a szó szoros értelmében vett vidék semmiféle előnyhöz nem jut, sőt, még inkább elvesznek tőle forrásokat ahelyett, hogy bővítenék azokat.

2014. június 20. 17:52
Lázin Miklós András
Magyar Hírlap

„Csapnivalóan ócska utakon zötykölődnek a népek Bács-Kiskun megyében. A nagyobb városokba munkába járó polgárok nehezen megszerzett fizetésük jelentős részét buszjegyre-bérletre költik – ám az általuk kiadott sok ezer forint messze nem elegendő a kátyúkban széthulló, épp ezért folyton javításra szoruló járgányok reparálására, az amortizációra, a sofőrök fizetésére és az égbe emelkedő benzinárakra. Azaz az államnak a (Bács megyei) polgárok adójából kell kipótolnia a különbséget. Mivel az aszfaltcsík vacak, évtizedek óta javítatlan, egyre több a defekt, a törött tengely. A helyi volán pénzesládája kong, ám emelni nem lehet, s az állam sem tud többet adni.

A gordiuszi csomó átvágására kézenfekvő lenne az út fölújítása, ám odafönt, Pesten valakinek az az ötlete támadt, ne Józsikára és az aszfaltra költsünk, hanem inkább költöztessünk le néhány minisztériumot vidékre. Hiszen úgy is tele a kassza, minden kórházba jut ágy, tiszta lepedő, gyógyszer-kötszer-fecskendő, s az iskoláink is csodás állapotban leledzenek. Annyi a pénzünk, hogy nem tudjuk mire kiadni.

Igaz, ami igaz, (ha mondjuk) a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra került, azt mondhatja a »büszke vidéki«, lefagyasztottuk a gőgös budapesti bunkók arcáról a mosolyt – ám kár lenne feledni, Józsika időzített bombaként továbbra is ott ketyeg a Fejér megyei putriban, és a kátyúk sem tűntek el Bács-Kiskunban az utakról. Magyarán ne tévedjünk, a költözéssel a szó szoros értelmében vett vidék semmiféle előnyhöz nem jut, sőt, még inkább elvesznek tőle forrásokat ahelyett, hogy bővítenék azokat.

Ha nem hiszik, emlékezzenek vissza arra, mibe fájt, amikor maguk költöztek legutóbb. Ha megvan, szorozzák fel milliárdokkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
putyko
2014. június 22. 15:39
a minisztériumok vidékre költöztetése csökkenti a helyi munkanélküliséget. a tényleges döntéshozatal pedig úgyis pesten marad a most miniszterelnöki hivatalnak nevezet újkormányban... ha megnézzük a mostani kormány létszámát, jó látható, hogy már régen túl van azon a létszámhatáron, ahol még egy testület működőképes. (ld. parkinson törvénye http://www.ujkorklub.hu/load/eletmoddal_kapcsolatos_konyvek/konyvek/c_northcote_parkinson_parkinson_torvenye_avagy_az_ervenyesules_iskolaja/22-1-0-3746#.U6bcY_l_vwY )
Valodi
2014. június 21. 13:40
Hogyan egyeztethető össze ugyanazon lapban ez a látszólag "vidékvédő" cikk Bayer Zsolt elhírhedett aljasságával?: "Ángyán pedig végre kilépett a Fidesz-frakcióból. Őszintén szólva éppen ideje volt. Én már egy éve kivágtam volna, hogy a lába se érje azt az immáron nem eladható földet. Most végre ment magától."
gross
2014. június 20. 21:50
Nocsak, a Magyar Hírlapban eddig csak Szajlai Csaba mert kritikus véleményt megfogalmazni, mi történik itt? Bayer a végén még elhagyja ezt a liberálbolsivá átvedlett nemzetáruló zsidó újságot.
lantose70
2014. június 20. 20:25
Ezt is megvették a bilderberg-globálliberális-kozmopolita háttérhatalmak. Döbbenet. Legyetek résen, magyarok. Az ellenség már a spájban van. Éberség! Csak a Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!