Politikusi végkielégülés: a vesztes is mindent visz

2014. június 25. 17:24

A pofátlan végkielégítések kora állítólag lejárt. Igaz, egy szerényebb lottónyeremény hivatalból jár azoknak, akiknek nem sikerült újabb négy éves mandátumot szerezniük.

2014. június 25. 17:24
H_A
Hacsaknem

A »pofátlan végkielégítések« ellen hozott, 98%-ról immár 75%-ra csökkentett különadó ellenére, az átlag magyar ember számára valószínűleg így is elérhetetlen és érthetetlen lehet ez a politikai elitet jellemző, kicsit sem diszkrét öngondoskodás.

Lássuk be, és törődjünk bele, hogy az, amiben egy ellenzéki és egy kormánypárti képviselő mindig minden körülmények között egyetért, aminek kapcsán soha nem szúrja ki a másik szemét, az éppen abban a magasztos pillanatban rejlik, amikor fizetésemelést vagy végkielégítést szavaz meg. Saját magának.

Bár sehogy másképp nem tudom értelmezni ezt a nyílt színen, a világ szeme láttára zajló politikusi arroganciát, mint a pár ezer forintos rezsicsökkentésért élete végéig hálás magyar ember pofán röhögését, javaslom mégis, hogy törődjünk bele: ami jár, az jár. Részletekben és egy összegben egyaránt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2014. június 25. 18:49
a végkielégítés t havi fizetés, a volt képviselők esetében a legmagasabb összeg nettó 2 millió. miről folyik a szó?
indiáner
2014. június 25. 17:36
A nyugati kultúra egész más. Például az RTL-nél szinte társadalmi munkában tevékenykednek a vezetés ellenőrző szervei. "A Társaság, az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjai részére 2013. évben összesen 1.680 e Ft tiszteletdíjat fizetett ki. Vagyis 1 millió 680 ezer forintot".
kamasuka
2014. június 25. 17:35
Ugyan már! Gondolom megint Fidesz-éllel jön a duma, de jelzem, hogy ugyanez ment 2010 után is, az akkori kibukott maszopista makimajmokat is kárpótolta az állam adófizetői pénzből, és nem kaptak kevesebbet, sőt, államtitkárként minden majmot még bukás után 5 évvel is (vagyis 2015ig!) megillet majd az illetéke, sőt, még állományban is van tartva. Mindezt csak azért, hogy NE feledkezzünk meg a részletekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!