Ekkorát rég nem nyert Lázár János!

2014. június 27. 09:47

Megkérdőjelezhetetlen igazság lett, hogy aki a kormányt kritizálja, az politikailag motivált, elfogult, és jobban teszi, ha bekussol, és nem teregeti ki a szennyesét. A propaganda szinte hazaárulássá tette, hogy a számunkra fontos értékeket nyíltan képviseljük.

2014. június 27. 09:47
Földes András
Index

„Az, hogy a civilszervezetek valójában kedélyes klubok, ahol az állampolgár munka után karitatív munkát végezhet, a legjobb esetben beteg cicusoknak hímez ágytakarót, a hatalmuk ellenőrzésétől irtózó kormányok megközelítése. A civilszervezetek ezzel szemben fontos területeken segítik az államot, más ügyekben pedig felügyelik annak működését. Ha pedig munkájukat korlátozza az állam, akkor feladatukhoz tartozik fellépni ez ellen. (...)

A most kipécézett Humán Platform nem kormánybuktató demonstrációkra kapott pénzt, hanem a civil szféra fejlesztését, önszerveződését elősegítő programokra, demonstrációkra. Lázár János viszont éppen a civil szféra felett szeretné átvenni a hatalmat azzal, hogy ő felügyelné a pénzeiket, például a Norvég Alapot. Innentől pedig teljesen legális cél, hogy azok, akik ezt nem tartják jónak (maradjon köztünk: a valódi civil társadalom nagyjából 100 százaléka), tüntethetnek Lázár intézkedései ellen. A demonstrációt pedig joggal finanszírozhatják a civil önszerveződésre és ezzel kapcsolatos demonstrációkra nyert pénzből.

A kikerekedett szemmel mesélt Kálmán Olgá-s sztori lényege valójában tehát csak annyi: egy civilszervezet legális célokért összehívott egy legális tüntetést.

Az ügy megdöbbentő vonatkozása tehát nem az, hogy Gulyás Márton bevallja, hanem hogy mennyien huhognak a hír hallatán. Eszerint ugyanis már tömegek fogadják el, hogy a kormánykritika nem elfogadható érvelési mód.

Megkérdőjelezhetetlen igazság lett, hogy aki a kormányt kritizálja, az politikailag motivált, elfogult, és jobban teszi, ha bekussol, és nem teregeti ki a szennyesét. A propaganda szinte hazaárulássá tette, hogy a számunkra fontos értékeket nyíltan képviseljük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jatahama
2014. június 27. 19:16
Majd az újságíróklubban az öreg tökösök megmagyarázzák.
bsandor
2014. június 27. 11:20
ti aztán nagyon kritizáltatok,arról szólt a közbeszéd,hogy gyurcsi igazmondó János meg a gumilövedékek nem léteznek hanem valami pesti ártatlan pillangók szálldostak...úgyhogy,nyasgem
cutcopy
2014. június 27. 11:17
"egy civilszervezet legális célokért összehívott egy legális tüntetést" Ezzel most aztán remekül kimagyaráztad ballib oldalatok külföldi finanszírozását..)
Ángyán Páván
2014. június 27. 11:12
Miért lett a kedvenc magyarositott nevük a Földes?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!