Pofátlanok

2014. június 16. 14:54

Az Alkotmánybíróság is kimondta: az e sarcot megállapító, 2010-től a tavalyi év végéig hatályos rendelkezést visszamenőleg sem lehet alkalmazni. Ezt a Kúria is tudomásul vette, csak az adóhivatal nem.

2014. június 16. 14:54
A szerk.
NOL

„A »pofátlan« végkielégítéseket terhelő 98 százalékos különadó sérti a tulajdonhoz való jogot – állapította meg a strasbourgi bíróság, így az Alkotmánybíróság is kimondta: az e sarcot megállapító, 2010-től a tavalyi év végéig hatályos rendelkezést visszamenőleg sem lehet alkalmazni. Ezt a Kúria is tudomásul vette, csak az adóhivatal nem.

Vagyis: ha valaki a pénzéhez akar jutni, pereljen, kerül, amibe kerül. S aki időben észbe kapott, és nem futott ki a határidőből, annak fizetni fognak.

Elegánsabb lenne tudomásul venni, hogy a hatalom melléfogott. Az adó kivetése ugyanis az igazságos közteherviselést szolgálja, és nem büntető intézkedés. Eléggé megbűnhődtek már azok, akiket azért menesztettek, mert a korábbi érában is dolgoztak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A_Haza Bölcse
2014. június 16. 15:51
"Eléggé megbűnhődtek már azok, akiket azért menesztettek, mert a korábbi érában is dolgoztak." ha dolgoztak volna akkor talán nem nyert volna kétharmaddal a fidesz 2010-ben. nem véletlenül jutott oda az ország ahová, ezen állami vezetők áldozatos munkája is nélkülözhetetlen volt hozzá
pkarcsi
2014. június 16. 15:34
NOL! te vagy a leg pofátlanabb.Te foglalkozz azzal,hogyan kéne gyülölet mentesen,hazát szeretően,nem kunbélás stilusban irogatni,levetkőzni komcszsidó aljasságotokat.
vigyor
2014. június 16. 15:11
Hámongyuk akkor se lesz tisztességes, hogy csak a BKV százmilliós nagyságrendben fizetett lelépési pénzeket, végkielégítéseket a kis kedvenceiknek, bassza meg!
dönci5
2014. június 16. 15:08
Kell a pénz a stadionokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!