Az EP az érdekütköztetések terepe

2014. május 24. 12:07

Ha egy ország nem áll ki keményen a saját érdekeiért, ne csodálkozzék, ha rosszul jár! Mások nem fognak helyettünk gondolkodni, tehát bólogató Jánosokat nem érdemes Brüsszelbe küldeni.

2014. május 24. 12:07
Surján László
Reflexió

„Az unió, s azon belül az EP érdekütköztetések terepe. Ha egy ország nem áll ki keményen a saját érdekeiért, ne csodálkozzék, ha rosszul jár. Mások nem fognak helyettünk gondolkodni, tehát bólogató Jánosokat nem érdemes Brüsszelbe küldeni. Nem kell félni a vitáktól. Az első, hogy tudjuk, mi jó Magyarországnak. A második, hogy felmérjük, kikkel azonosak az érdekeink. Támogatást közös érdek alapján kaphatunk, de egyfajta cserekereskedelemben is: nekünk közömbös dologban segítve másokat erősítjük a fegyverbarátságot.

Az uniós döntéshozatalban nemcsak új dolgokat kell létrehozni, hanem régieket megvédeni, mint például most az akácot és az akácmézet. Néha váratlan helyről jön segítség. Például annak, hogy az Unió jelentősen csökkentette az országhatárokon átnyúló mobiltelefon beszélgetések költségét, fontos magyar vonatkozása is van: egy ilyen rendelkezés európaivá teszi az árszabályzást, s ekként közvetetten támogatja például a rezsicsökkentést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. május 25. 16:53
Meg az adóelkerülésé: Godfrey Bloom független uniós képviselő (az EP gazdasági és pénzügyi bizottságának tagja) egypercese az Európai Parlamentben: http://www.youtube.com/watch?v.. "Rendben, elnök úr! Murray Rothbard amerikai filozófus jutott eszembe, aki azt mondta: „Az állam egy rabló intézmény. Az adózás pedig az a lehetőség, melynek révén a politikusok és bürokraták ellophatják az állampolgárok pénzét, hogy szégyenletes célokra költsék.” Ez a hely (mármint az Európai Parlament) sem kivétel! Döbbenetes, egyúttal kérdezem önöktől, hogyan sikerül megőrizniük komolyságukat, amikor pénzügyi dolgokról beszélnek. Ugyanis a bizottság egyetlen tagja, egyetlen bürokratája sem fizet adót! Önök, uraim – az állampolgároktól eltérően –, nemcsak adót nem fizetnek, de egyéb pénzügyi kötelezettségeiknek sem tesznek eleget! Teszik ezt számos kedvezmény és különleges törvény fedezékében! Önök a legnagyobb vagyonmentők, pénzmosók Európában! Mégis önök ülnek itt, és okítanak másokat! Az unióban élő emberek kezdik megérteni, mi folyik itt. Ne csodálkozzanak hát azon, hogy rohamosan nő az euroszkeptikusok tábora. És hadd mondjak még valamit önöknek: Ha egyszer az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül lerohanják majd a (európai) parlamentet, és felkötik önöket! És igazuk lesz!"
Pirosz-szka
2014. május 24. 18:50
"...tehát bólogató Jánosokat nem érdemes Brüsszelbe küldeni." Mondja ezt a kdnp nevű senkik gyülekezetének egyik prominens személyisége, aki miért is került ki Brüsszelbe? Tán csak nem a sűrű nyelvcsapásainak érdemeként?
*ufó*
2014. május 24. 12:48
--Ha egy ország nem áll ki keményen a saját érdekeiért, ne csodálkozzék, ha rosszul jár. -- igen, ezért nyilvánvaló, hogy mért tartunk ott ahol köszönnyük fidesz - Mi a különbség az ír temetés és az ír lakodalom között? - A temetésen eggyel kevesebb a részeg.
Berecskereki
2014. május 24. 12:25
Nos, igen! Elmélet és gyakorlat. Erről jút eszembe: Tomot megkérdi a fia: - Apa, mi az, hogy "elméletileg" és "gyakorlatilag"? - Na, figyelj! - mondja Tom és odaviszi a gyereket az anyósához. - Mama, mit szólna hozzá, ha jönne egy kétméteres néger és ötezer dollárt kínálna egy éjszakáért? - Fiam, az én koromban ne válogasson az ember. - És te drágám, mit csinálnál? - fordul a feleségéhez. - Tudod, hogy szeretlek, - feleli az asszony - de hát a gyereknek cipő kell, neked új öltöny, azt hiszem feláldoznám magam. - És te, édes lányom? - kérdezi a nagylányt. - Nagykorú vagyok, különben sem volt még dolgom négerrel, naná, hogy belemennék... - Na látod fiam: ELMÉLETILEG ugye most van tizenötezer dollárunk, GYAKORLATILAG viszont kiderült, hogy három rossz cafkával élünk együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!