MSZP az MSZP ellen

2014. május 09. 09:49

Tényleg már csak sajnálni lehet a szocialistákat keserves küszködésük okán. Dehogy a Fidesz a legnagyobb ellenfelük! Ők maguk azok.

2014. május 09. 09:49
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

„Furcsa, hogy az MSZP most vissza akar találni a társadalompolitikai kérdések terepére, eddig ugyanis csak a hatalomtechnikai problémák és kihívások érdekelték, olyannyira, hogy a párt már idejekorán ki is taszította magából azt a társadalompolitikai tagozatot, azzal, hogy nem engedte platformmá válni, noha ez volt a párt szellemileg legerősebb, legkonstruktívabb belső csoportosulása.


Arról sem csak Lendvai Ildikó beszélt a párt meghatározó politikusai közül, hogy a szocialisták megfeledkeztek a vidékről, ezért járni kell a falvakat, beszélni kell az emberekkel. Egyébként épp ezt tették a kommunisták Rákosi idején is, nem véletlenül híresült el akkor a mondás, hogy »fiam, engedd el a kutyákat, meggyöttek a falujárók!« A szép szavak persze nem használtak, nem is az agitátorok, hanem az ÁVH szervezte valójában a téeszcséket.

A falu persze messze van a budapesti pártközponttól, előbb itt kellene söprögetni. Nem az EP-választás és nem is a magyar vidék a legfőbb gondja az MSZP-nek, hanem Gyurcsány. A DK tagságát és erejét tekintve is elég soványnak látszik egy újraindítható gyurcsányi pályafutáshoz, ezért senki sem lepődne meg ebben az országban, ha a volt miniszterelnök bejelentené: visszatér régi pártjába. Bár Lendvai Ildikó nagyon önkritikusnak igyekezett mutatkozni az interjúban, az MSZP-ben elsősorban vezetési válság van, s csak ezután következik az a koncepcionális válság, amely lényegében véve már 2010 óta tart a pártban. Ha nagyon őszinték akarunk lenni, be kell vallanunk, hogy még az ország lejáratásában is elég ügyetlenek. Gondoljunk csak a Tavares-jelentés körül kipattant, Herczog–Gurmai-féle botrányra! Más kérdés, hogy ezt teljes erejével igyekezett elsimítani, sőt, elhallgatni az európai balliberális média, de maga az EP is, noha ők is tudták, mekkora »bukovári« valójában az egész. Igazi morális megsemmisülés.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tündérláng
2014. május 09. 23:55
"A falu persze messze van a budapesti pártközponttól, előbb itt kellene söprögetni." Aztán meg lehetne próbálkozni megint a padlássöprögetéssel, meg a vidékiek mogyorózásával gumibottal. Régi, jól bevált módszer, a tszcs-szervezés idején is működött. Aztán a falusiak vagy felakasztják magukat az ólban, vagy kénytelenek lesznek az MSZP-re szavazni. Ha ez sem működik, van még egy pár éceszem.
Babócsa
2014. május 09. 20:48
http://bal-jobb.blogspot.com/2014/04/4-fekete-torpe.html
HToma
2014. május 09. 14:15
Bírom amikor jobboldali újságban jobboldali ember aggódik a baloldal miatt.
sóhivatalnok
2014. május 09. 10:16
Ne sajnálkozz Sinya, hamarosan ti is átélitekmajd ugyanezt, amikor a Fidesz kipurcan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!