Bajnai és a megtiszteltetés

2014. május 29. 17:22

Általában az a sorsuk az összeesküvés-elméleteknek, hogy beteljesednek. Rossz hír ez azoknak, akik a magas intelligencia, a civilizált mértéktartás jegyében mindennapi harcot vívnak az összeesküvés-elméletek ellen.

2014. május 29. 17:22
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

Ennek eddig semmi köze az összeesküvés-elméletekhez, a Bilderberg-csoporttal kapcsolatosan különben számos olyan fantazmagória kering, amely bizony már inkább az ezotéria és a sci-fi világába vág, s tényleg akkor lennénk csak igazán nagy bajban, ha ezek az elméletek egyszer valóra válnának.

Na de félre a tréfával: nemcsak Gyurcsány kapott baljós üzenetet Bajnai meghívásával, hanem Magyarország is. Gyurcsány most már tudhatja, hogy hiába a szinte megmagyarázhatatlan DK-s siker az EP–választáson, s hiába a lehetőség az MSZP visszahódítására, mégsem vele számolnak. Vagyis vele már nem számolnak. Az ország pedig tudomásul veheti, hogy olyan vezetőt igyekeznek a nyakára ültetni, aki nem a nemzetét akarja szolgálni. Ebből a szolgálatból sok minden következhetne, s nemcsak gazdasági, egészségügyi, pénzügyi, politikai téren. Talán még az is kérdéses lesz húsz év múlva, hogy értik-e majd még a magyar nyelvet a hazai hivatalokban.

Van személyes üzenete is Bajnai meghívásának azok számára, akik ragaszkodnak még törzsi létükhöz és kultúrájukhoz. Ha egy olyan roppant gazdasági és politikai erő – ahogy mondják: világerő –, mint a Bilderberg-csoport Bajnaira mutat, akkor tudomásul kellene vennünk, hogy nincs választásunk, minden más út a semmibe vezet. Ne féljünk! Mi mégis találni fogunk egy igaz és másik utat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2014. május 30. 07:05
Gordi pártja egy 29 százalékos részvételnél ca. 7 százalékot tudott összegereblyézni. Gyér. Ez a szép a demokráciában, hogy a bibsik csak pofázhatnak, de egyetlen szavazatot sem dobhatnak a magyar választási urnákba. Így aztán marad, ami marad: ádáz küzdelem a demokrácia ellen.
elfelejtette
2014. május 29. 23:16
A legenda ugye Bajnait a külföldi érdekek kijárójaként, bábjaként tartja számon. Ez a meghívás nem igazán cáfolja ezt. Mindegy, ők tudják...
S0ma
2014. május 29. 19:22
Kit érdekel, miért hívták! A legfontosabb az lenne, ha itthon senki sem szavazna rá. Nem érdemeljük meg a libást. Úgy, egyébként meg túl régóta akarják ránk erőltetni ezt a figurát. Azért nem véletlenül mondogatta, hogy ő lesz a miniszterelnök, valaki csak biztatta.
KannibálTatárÚr
2014. május 29. 18:50
A Bilderberg-csoport meghívottjai nem a politikai, gazdasági élet elitje. A cseh meghívottak listája: Vladimír Dlouhý (1989) – miniszterelnö-helyettes, majd ipari és kereskedelmi miniszter. Nem futott be fényes karriert; Karel Kovanda (1998) – A külügyi iroda vezetője volt, majd nagykövet az ENSZ-ben. A NATO-val való tárgyalások vezetője, majd nagykövet a NATO-ban; Michael Žantovský (1999) – Havel tanácsadója és szóvivője, a Szenátus külügyi, védelmi és biztonsági bizottságának elnöke, majd nagykövet Izraelben; Jiří Pehe (2001) – a New York University in Prague igazgatója, előtte Havel elnöki irodájában a Politikai osztály igazgatója; Karel Schwarzenberg (2008) – Havel elnöki irodájának vezetője, majd cseh külügyminiszter. Amint látjuk, nem lettek meghatározó személyek a cseh politkában. Meghívása után legtöbbre Schwarzenberg vitte - külügyminiszter lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!