Nyílt levél Mihancsik Zsófiához

2014. május 09. 09:39

És, Zsófi, miért nem írod meg, hogy szerinted miféle tragikus hibákat követtek el a demokratikus ellenzék pártjai, és milyen hihetetlen vaksággal folytatják, mennyire úgy tesznek, mintha ugyanezt a politikát módosítanák?

2014. május 09. 09:39
Sándor Zsuzsa
Galamus

Nem vagy igazságos, amikor azt írod: »abban a reményben és feltevésben kezdtük el a Galamust, hogy bármilyen mélyre süllyedt a magyar közélet, szuverén emberek értelmes érvelő, elemző hangjára és szakmai színvonalra még mindig szükség van ebben az országban. Nincs.«

De igen, szükség van rájuk, Zsófi. Akkor is így van ez, ha a töketlen és tehetetlen baloldal nem veszi észre, milyen fontos lenne nekik az a néhány tízezer írástudó. Ha képtelenek be- és átlátni, hogy a mára kialakult jobboldali médiabirodalom mellett mekkora szükségük lenne internetes felületekre, okos szóra, liberális gondolkodókra. Képtelenek felfogni, hogy egy választási kampányban a pénzüket nem idétlen és lehangoló plakátokra kellene költeniük, mint amilyen az a szottyadt bánatos asszonyság volt, aki táblát tartva sovány teste elé fennen hirdette, hogy ő nem kér a rezsicsökkentésből. A hülye is látta rajta, hogy hazudik, hiszen minden fillérre szüksége lenne. Bizony, kedves Balfékek (a baloldal eme elnevezését mástól loptam), pénzt, paripát, fegyvert az okos média megteremtésére kell fordítani! Én aztán igazán nem akarok elmúltnyolcévezni, de ha már az az idő pocsékba ment, legalább most észbe kellene kapni!

Nem írtál az arkangyalos szoborról, holott kellett volna. Értem én, hogy fáradt és lehangolt vagy, de gondold el, mit érezhettek azok, akik hajnalban, esőben, napokon át ott ültek a Szabadság téren, hogy saját testükkel próbálják megakadályozni a sasok és angyalok röpködését. Mit érezhettek akkor, amikor létszámuk sohasem nőtt 30-40 résztvevő fölé? Mit érezhettek akkor, amikor az Élet Menete annyit sem tudott megtenni, hogy feléjük is vegye az útját? És mit éreznek akkor, amikor azt látják, hogy az értelmiségiek egyik legjobbika már írni sem akar róluk?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. május 09. 16:59
Ez a Galamus a vérbírók újságja, ők írják maguknak olyan mintha Göbells indítana egy újságot a SS-nek.
GV0917
2014. május 09. 15:26
Konrád epigonok az írástudó szerepében tetszelegnek! Mert Konrád az írástudók LEGJOBBIKA a legvénebb bika,a Belvár legbelvárabbika! Ők véleményvezérek! Mert a NÉP igényli a HANGOT! Mert ők a HANG! A VOX HUMANA! Mint a tűzoszlop a pusztában, úgy vezették a népet! De mit tehetnének, ha a nép, az Isten adta nép, oly ostoba rajt', mint a barom, mint akarom, melyet karomba hajt!Egy másik szirénhang elcsábítá az ostoba tömeget és a Galamus hangja elveszett a gúnykacajban az április 6.-i végeredmény kihirdetésekor! Hát ez a szitu Zsuzsika drága! Zsuzsi , ne sírjon, Zsuzsika drága,feledjen el el! Mert szar ez az élet, Zsuzsika drága, feledni kell! Mert maga és Zsófi a fény az éjszakába'idejük fogytán ,sajnos elmehetnek már a .....ba! Aurevoire madames!
kjkj945
2014. május 09. 14:05
alamuszi siketek párbeszéde! De miért kell a mandira is feltenni őket? Intézzék el egymás közt!
marós
2014. május 09. 12:52
Én segítek Zsófinak, minő hibákat követtek el az un. balos libsik: loptak, csaltak, hazudtak, korrumpálódtak, nem kormányoztak, csak gyűlölködtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!