Szánalmas bűnbakok

2014. május 14. 12:09

Ha tisztességesek a szándékaitok, akkor miért nem csináltok egy pártot az SZDSZ romjain?

2014. május 14. 12:09
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
MNO

„De ne szaladjunk ennyire előre, mert itt van még nekünk Rényi András a 168 Órából, aki azzal tetézi a felelősségelhárító önámítást, hogy »súlyosan félreérti a helyzetet, aki azt hiszi, hogy egy profi politikust írók és filozófusok rá tudnak beszélni valamire, amit az nem akar.« No de drága András, ha akarja az a profi? Ha éppen ő használ fel titeket politikai céljaira azáltal, hogy a tudományban, a művészetben kivívott tekintélyeteket latba vetve végezzetek el neki egy-két piszkos munkát? És ha már beleálltok ebbe az alkuba, mint most éppen te az emlékművitába, akkor miért kell letagadni ország-világ előtt elkenve, lerázva a felelősséget, mint kutya a vizet, előre menekülve a várható következmények elől? Ha tisztességesek a szándékaitok, akkor miért nem csináltok egy pártot az SZDSZ romjain? Hátha nem olyan »hülye, nyálcsorgató csürhe« mégsem az egész társadalom, hogy senki ne szavazzon rátok.

Csak a tisztánlátás végett vezessük le, miért állítom a professzorról, hogy amit ő független, civil véleményként próbál eladni, mondjuk a német megszállás áldozatainak emlékművével kapcsolatban, az merő politikai propaganda egy bizonyos politikai erőtér érdekei mentén.

Hiszen ki is az a Rényi András? Az ELTE professzora, az Oktatói Hálózat egyik alapítója, amelynek olyan megbecsült tagjai vannak, mint Heller Ágnes, Csáki Judit, Agárdi Péter, György Péter, hogy csak néhányat említsek, olyanokat, akiket a Páholy nézői, olvasói is jól ismernek. Rényi tagja az AICA-nak is, amely nemzetközi szervezetben a műkritikusok, művészettörténészek gyülekeznek. Mi köti össze az Oktatói Hálózatot az AICA-val? Nos, mindkét szervezet tagja a Humán Platformnak. Ezt a nevet egyszer már felírtuk. A platform alapítói közül érdemes még megemlíteni a Független Előadóművészek Szövetségét, ahol a Krétakörön keresztül a közkedvelt Gulyás Márton csatlakozik a csapathoz. Aztán a Szépírók Társaságát, amely Konrád Györgytől Spiró Györgyön át Závada Pálig minden írót tagjai sorában tud azok közül, akik Bajnaiból bohócot csinálva Gyurcsányt visszakönyörögték az álbaloldali összefogásba. Vagy a Tranzit.hu »független« aktivistákból, művészekből álló szervezetet, melynek vezetője, Hegyi Dóra az AICA-t is erősíti. A Humán Platformot alapító szervezetek aktivistáit láthattuk a Fidesz-székház elfoglalói között, a Fővárosi Közgyűlést megzavarók, a minisztériumok, közhivatalok épületeit megszállók, a kordonbontók, a lépcsőn fetrengők, a minden ellen tiltakozók soraiban.

Rényi András tehát szemérmetlenül hazudik, amikor tudós tekintélyét fegyverként használja az általa gyűlölt politikai hatalom elleni aktív harcban, miközben az egészet letagadja, a felelősséget elhárítja, és civil közösségeknek álcázza mindenre kész alegységeit.”



 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaldijozef
2014. augusztus 25. 08:09
gajdics elvtárs a legmélyebre hatolt kinevezett zsenije a Kedves Vezetőnek...minden nyalintása ezt mutatja.
hátakkor
2014. május 14. 17:25
"akik Bajnaiból bohócot csinálva Gyurcsányt visszakönyörögték az álbaloldali összefogásba" Az később volt. Először Lúdas Mutyist könyörögték "vissza" esernyőnek.
marós
2014. május 14. 16:22
Egy: mert először a romokat kellene eltakarítani. Kettő: az újra építéshez megfelelő anyag kellene. Szarból nem lehet ostort fonni.
kjkj945
2014. május 14. 16:14
Megújult szadiszták az jó! Simón Peresz-t elnöknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!