EP 2014: a Fidesz az új rendszerpárt; Gyurcsányt visszahozták; az LMP Magyarország ösztöndíjasa

2014. május 28. 11:44

A hatalom el akarja idegeníteni az embereket a valóságtól, a gondolkodástól, a politikában való részvételtől.

2014. május 28. 11:44
equally
demokratikus aspektus

„A magyar EP-kampány történelmi rekord primitív populizmus terén. A magyar embereknek fogalmuk sincs az EU-ról, nem értik az EU-t, hisz' a hírekben minden Orbánról meg Gyurcsányról és Bajnairól szól 5 éven át, akkor honnan is értené bárki? Ezzel a helyzettel a pártok alaposan vissza is éltek. Összevissza ígértek, követeltek mindenfélét az olcsó utcai plakátháború során, békét, tiszteletet, jólétet, a baloldal megújulását – bármit ráírtak a primitív plakátjaikra.


A magyar társadalom szörnyű állapotban van. A FIDESZ-nek senki sem mer nemet mondani, ugyanúgy, ahogy Kádárnak, az MSZMP-nek és a szovjet hadseregnek, meg az állami rendőrségnek sem mertek a 70-es, 80-as években.

A Fidesz, illetve a neonacionalizmus áprilisi 2/3-os térnyerése megviselt felnőttet s gyereket. Mintha kihirdették volna a szükségállapotot, a jövő elsötétült, mindenkinek leesett, mostantól keményen kell küzdeni a túlélésért, és az, hogy »a fidesz-szel nem szabad ujjat húzni« number #1 lett a túlélési taktika slágerlistán. Ezt az un. »fideszesek« is ugyanúgy tudják, sőt. Tudják, mert mindenki látja, hogy itt gazdáktól veszik el a földet, a rendőrség nem segít, a törvény pedig az övék, a Fideszé, és ez csak a kezdet.

Az EP-választás részvételi aránya ezzel is magyarázható. Amúgy EU-szerte általános, hogy évről-évre csökkent az elmúlt 29 év során. A hatalom el akarja idegeníteni az embereket a valóságtól, a gondolkodástól, a politikában való részvételtől, otthonülő tévénézőket, bárhol ülő iphone-os facebook-ozókat akar csinálni az emberekből, olyanokat, akik nem gondolkodnak, nem beszélgetnek politikáról – sem. A vita, a gondolatok ütköztetése manapság problémás. Ma az emberek már nem tudnak vitatkozni, csak üvölteni, letámadni egymást (próbáltál mostanában értelmes emberi beszélgetéssel megoldani egy vitás helyzetet, mondjuk közlekedés során?). Ezt csinálja a média az emberekkel, a tévé és a facebook.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. május 29. 06:43
Nem a jövő sötétült el a Fidesz győzelemtől, hanem a vesztesek egy részének az agya. Ez a kis förmedvény ékesen bizonyítja állításomat.
vigyor
2014. május 29. 06:36
Nem tudom, kinek a firkálmánya ez az izé, de senkinek nem fog hiányozni, amikor gutaütést kap...
Apáczai
2014. május 29. 06:19
A társadalom egy jelentős részér ábrándította ki a bukott és maffiázó álbaloldal több éves acsarkodása a magyar társadalommal és egymással. Ami jó volt az országnak és a lakosság helyzetén javított, mindenre rárontottak. Csoda, hogy akadt még választó, aki gyomorgörcs nélkül tudott részt vállalni az ország sorsának alakításából, és elment szavazni. Semmi más motívum nem maradt, mint az elért eredmények és sikerek megvédése az ország ismételt tönkretételére szervezkedőktől. Mint a demokrácia intézményrendszerét támadó balliberális támadás visszaverése.
péterx
2014. május 28. 21:21
A cikk állítása szerintem túl sommás . Sokféle fokozatban és szinten igenis tapasztalható az alapvetően normális-argumentatív kommunikáció . Persze , lehet olyan elvárásokat KONSTRUÁLNI , hogy ez a szerző által képviselt vélekedést támassza alá .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!