Tisztelt szobrász úr!

2014. május 04. 17:11

Ön talán az egyetlen, aki egy megfontolt, józan döntésével, mondhatja azt, időt kérek, gondoljuk közösen újra az egészet.

2014. május 04. 17:11
Dési János
Dési János
Népszava

„Tisztelt Párkányi Raab Péter szobrász úr!

Nyilván, önt sem hagyja hidegen mindaz a vita, amely a Szabadság térre tervezett megszállási emlékműve körül folyik, hetek óta lázban tartva a közélet, a művészet, Magyarország sorsa iránt érdeklődőket. Egy jelentős köztéri szobor felállítása Európának ezen a felén politika-függő. Komoly, köztéri megrendeléshez jutni nehéz úgy, hogy a művész ne feleljen meg politikai elvárásoknak. Az már a tehetségén múlik, hogy az utókor számára alkotása inkább politikai tettnek vagy esztétikailag értelmezhető alkotásnak minősül.

Az ön arkangyalos-sasos alkotásának sorsa ma egy rosszízű politikai vita gyújtópontjába került. Valóban, kevés az esély arra, hogy a vita szereplői egyességre tudnak jutni. Persze, erővel, fenyegetéssel, rendőri erőszakkal, a felfegyverzett őrök mögé fel lehet állítani egy szobrot. Kérdés, érdemes-e.

Ön talán az egyetlen, aki egy megfontolt, józan döntésével, ki tud lépni ebből az ördögi körből. Mint alkotó, megismerve az ellenvéleményeket, mondhatja azt, időt kérek, gondoljuk közösen újra az egészet. Egy magát mindig határozottnak és eltökéltnek láttató politikus nem visszakozhat, mert úgy érezné, azt nem engedheti meg magának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. május 06. 05:45
Mit raknak ki mint szobor a közterekre ,emberek gondolkozását nem változtatja meg.Ha a orosz tömeggyilkos szobor nem szúrja senki szemét ,akkor a készülő szobor miért irritáló.Mindenki gondolkozására nem lehet szobrot készíteni.Mazsihiszről meg tudjuk kik, hogy a kommunisták bújó helye, pufajkás vezére lemondott egyből megszünt az uszító hangulat .Ebből is lemérhető ahova a kommunisták betanyáznak ott megy az uszító közhangulatot felborzoló mesterségesen gerjesztett ellenséges hangulat.Mszp a kádári elvtársak szítják balhét mert multjukat véres folt fedi találva érzik magukat ,most ők a legnagyobb nácizók .
magnamater
2014. május 05. 14:15
Tisztelt Szobrász úr! Be ne dőljön e Dési dumának,a választottak, ha kekeckedni akarnak, a kákán is csomót találnak!
catalina9
2014. május 05. 11:53
S0ma 2014. május 4. 17:14 Nincs ezeknek anyjuk? Még ma is ráérnek uszítani?" Nem hiszem, hogy az anyjuk hargudna érte...
catalina9
2014. május 05. 09:32
DÉSI egy gagyirapper!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!