Egy héttel később

2014. április 14. 09:38

Elbukott az önálló cigány képviselet megteremtésének a gondolata is az MCP-vel. Ez esetben sem a nép a hülye! Nem a cigányok a hülyék, mint ahogy azt sok-sok MCP-s egykori képviselőjelölt láttatni akarja.

2014. április 14. 09:38
Setét Jenő
Facebook

És elbukott az önálló cigány képviselet megteremtésének a gondolata is az MCP-vel. Ez esetben sem a nép a hülye! Nem a cigányok a hülyék, mint ahogy azt sok-sok MCP-s egykori képviselőjelölt láttatni akarja, fékezhetetlenül kitörő indulataik és csalódottságuk közepette! Sajnálom. Őszintén tudtam volna örülni annak, ha az MCP sikeresen szerepel, szép eredményt produkál. Már 1-2 %-nak is örültem volna és az is hallatlan nagy eredmény lett volna. Nem tartoztam az MCP lelkes hívei közé. Tettek róla az MCP vezetői és jelöltjei, hogy ne tartozzam oda. És mégis reménykedtem, sőt egyéniben a jelöltjükre szavaztam. De! De az ember az érzelmein túl gondolkodik is, és talán sokan emlékeznek arra, hogy korábban azt mondtam és írtam, hogy minden pártnak, így a cigány pártnak is vannak kötelező feladati, ha VALÓBAN sikert akar elérni. Siker alatt a mérhető eredményt értem és nem feltétlenül a parlamenti küszöb átlépését. Azt mondtam, írtam, hogy egy »sikeres« párt-ot nem lehet a választások előtt 6 hónappal bejelenteni! Nem is értem! Az MCP 2012-ben jött létre Borsod megyei bázissal. Mégis a helyi szervezetek létrehozása csak 2013-ban, az októberi Roma Büszkeség Napja után indult meg. Miért? Nem lehet 6 hónap alatt megtalálni a LEGJOBB és LEGALKALMASABB jelölteket! Nem lehet, hogy bárkit, aki az utcáról beesik jelöltnek tegyenek. Az MCP februári kongresszusán csak 53 jelöltjük vett részt. Nem lehet a jelölteket közös felkészítés nélkül pályára engedni. És ami ezeken felül kiemelkedően fontos:

- nem lehet közösségi beágyazódás nélkül, 4000 fő kipróbált, felkészített aktivista nélkül neki menni,

- és nem lehet komoly társadalmi vitában kiérlelt program nélkül neki menni a választásnak.

Nem értem az MCP jelöltjeinek felháborodását, a cigányoknak a nácikat megszégyenítő szidalmazását! Miből gondolták, hogy többéves befektetett munka nélkül meg lehet csinálni? Az MCP belső puccsairól, torzsalkodásairól, mi kívülállók folyamatosan hallottunk, értesültünk. Úgy vélem ez is jelentősen számított. Az MCP kommunikációja, az a csekély, ami volt, az harmat gyenge volt és egyfejű: ki volt a párt szóvivője, Horváth Aladár. Ki jelent meg kizárólag a médiában a párt arcaként: Horváth Aladár, ki volt a párt budapesti elnöke: Horváth Aladár, ki volt a párt listavezetője: Horváth Aladár, ki a párt EU-s lsitavezetője az eddigi hírek szerint: Horváth Aladár. Hát csak ő van ebben a pártban tagként? Médiaképes emberként?

Az MCP képviselőjelöltjeinek pl. a facebook kommunikációja pedig egyenesen csapnivaló volt. Az élen dr. Horváth Ferenccel, aki mindig és mindenkit megsértett, leköpött, megalázott. Sokkal több haragost és ellenséget szerzett az MCP-nek, mint barátot, szimpatizánst. És voltak még harcostársai, akik válogatás nélkül pocskondiáztak, árulóztak bárkit és mindenkit, aki nem volt a szimpatizánsuk, vagy kételkedett az MCP koncepcióban. Nos, őket nem meggyőzték, hanem ledorongolták! És erre is figyelmeztettem pártigazgató urat, többször is. Még sem változtattak, máig sem!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2014. április 14. 14:07
Kinek tetszik, kinek nem, a cigányság óriási többséggel úgy döntött, hogy Ők részei a magyar nemzetnek. Lehet ezen dühöngeni, és lehet örülni a tény az tény marad. Az egyéni érdekek motiválta "cigány szeparatista" mozgalmak nem követték egy két évszázaddal később a szlovák, horvát stb. mozgalmakat. Úgy tűnik a cigányság szinte egyhangúlag döntött. Arra leszek kíváncsi, hogy képesek lesznek-e ezt a döntést a hatalom, és a társadalom különféle erői követni, és ennek megfelelően lépni tovább. Attól félek egyenlőre nem is igazán értik, hogy mi történt és ennek milyen jelentősége van. Pedig kellene, hogy értsék!
Gombóc XVI. Artúr
2014. április 14. 11:52
Hát látod Jenő, ezek szerint nemcsak te vagy Setét...
bispora
2014. április 14. 10:49
Meg Jenőkém még azt is tedd hozzá, nem lehet nyolcvanas átlag IQ-jú jelöltekkel még szemetet sem szedetni. Én vettem a fáradtságot és megnéztem a jelöltek CV-jét az MCP honlapján. Áládár, tanítói végzettségével még arra sem vette a fáradtságot, hogy ordító helyesírási hibák legalább itt ne legyenek.
kaktuszvirág
2014. április 14. 10:32
"húzzátok cigányok estétől reggelig"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!