A mi hátországunk

2014. április 28. 17:08

Az ötszázalékos LMP is teljesíti az elvárásokat. Buzgón bukott baloldalazik, és éppen nagyon elégedett a parlamenti bizottságokról folyó tárgyalásokkal.

2014. április 28. 17:08
Lánczos Vera
Galamus

De visszatérve az LMP-hez: a győzelmi jelentésben természetesen nem beszélnek arról, hogy a kétharmados Fidesz-eredmény és az ő úgynevezett győzelmük között szoros összefüggés van, meg arról sem, hogy vajon az ország is győzött-e így. Az ország nem volt fontos, tudtuk, hogy az LMP-nek sem az ország fontos. Ha valaki eddig nem értette volna, mitől más a „lehet más”, pár napja végképp megvilágosodhatott, amikor mint kutya vizet, úgy rázta le magáról még a feltételezést is a pártvezetői duó, hogy bármilyen együttműködésre készek lennének a jelenlegi főpolgármester leváltása érdekében Budapesten.

Hogy is képzelhető ilyesmi? – háborogtak. És tényleg, mit számít a választási törvény összefogási kényszere, amikor ők így is győztek, a győztesek közt érzik magukat, ráadásul ennyire konstruktívak a tárgyalások a parlamenti bizottságok ügyében? Minek egy ilyen status quón változtatni? Tudhatjuk, az LMP innovációja az az állítás, hogy hozzájuk pártolnak a Fideszt elhagyó szavazók. Ők a mentőcsónak. Majd mindig kapnak egy nagyobb hajót, ahogy eddig, vagy éppen kisebbet, ahogy eddig, mikor-mire van szükségük a túléléshez, valamint a Fidesz túléléséhez.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2014. április 29. 08:36
Nyilván az lett volna a jó, ha az LMP szépen beáll a sorba, frakciót sem tud alakítani, az önállóságát és a szavazóit is szépen elveszíti. DE nem ezt tette, tehát ő a hibás - és már ő a hibás azért is, mert ősszel nem akarja ugyanezt megtenni és ezért ő lesz a hibás a polgármesteri választás elvesztése miatt is. Szép.
balbako_
2014. április 29. 07:06
Haha! Az LMP tanult a történelemből, aki a posztkomcsikkal paktál elrohad.
Csigorin
2014. április 29. 06:51
A bukott baloldalbol mi nem tetszik vera? Nem baloldal? Ebben van igazsag. De hogy ne lenne bukott??
MacPhisto
2014. április 29. 00:27
Lánczos Vera olyan sötét mint a segglyukam. Ha az LMP nem jut be, akkor az 5 helye úgy oszlik el, hogy 3 fidesz, 1 kormánynemváltók, 1 jobbik. Ha meg arra gondol, hogy az LMP-nek mindenhol vissza kellett volna lépnie (wtf???), akkor is erdőben van, aki lmp-re szavazott, az soha nem szavazott volna a "bal"oldaliakra. Ostoba érvelés. (Verácska, privatizációban összeharácsolt milliomosok, akik neolib gazdaságpolitikával hasítanak, miközben együttműködnek a nemzetközi karvalytőkével, az mióta BALOLDAL? ergo az álbaloldal igaz.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!