3+1 kérdés az összefogás apostolaihoz

2014. április 08. 20:44

Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben és arányban öntök egy nagy kondérba pörköltet, somlói galuskát meg gyümölcslevest, a vége mindenképp moslék.

2014. április 08. 20:44
Ceglédi Zoltán
hvg.hu

„Most van egy pici időablak a normalitásra, egy röpke lucidum intervallum, amikor senki nem kiabálja nagy hangon, hogy a közvélemény-kutatók hazudnak – hiszen vasárnap mégiscsak az lett nagyjából, amit ők mondtak. Lenne ezért néhány kérdésem.

2012 júliusában a Fidesznek a biztos szavazók körében 33, míg az MSZP-nek 30 százalékot mért az Ipsos. Úgy, hogy a Fidesz 2010 novemberében még ugyanebben a körben 68, az MSZP pedig csak 17 százalékon állt. Mindenféle varázslat nélkül is hibahatáron belül került a baloldal Orbán pártjához. Egyértelmű volt a trend: zuhan a Fidesz, erősen jön fel az MSZP. Szerintetek mi történt volna, ha minden variálás nélkül, egyszerűen csak hagyjátok, hogy ez folytatódjon?

Hallom azokat a kritikákat is, hogy az összefogás „nem volt jól megcsinálva”. Az a helyzet, drága barátaim, hogy pont miattatok csak így lehetett összefogni. Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben és arányban öntök egy nagy kondérba pörköltet, somlói galuskát meg gyümölcslevest, a vége mindenképp moslék. Pláne, hogy olyanoknak akartátok feltálalni (ők lennének a bizonytalan szavazók), akik eddig külön-külön sem szerették ezeket az ételeket. (...) Ne blöffölj, mondom, most épp muszáj elhinni a közvélemény-kutatások számait. Ugyanezek a számok ugyanis azt is mutatták, hogy az összefogás kis pártjai külön indulva, egy sikeres és jól felépített kampánnyal jó eséllyel önállóan is bejuthattak volna az országgyűlésbe!  De ezt már sose tudjuk meg.

És a végére van plusz egy kérdésem: ezt fogjátok csinálni a következő négy évben is? Mert akkor ugyanez lesz a vége is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
okoskodó fórumlakó
2014. április 09. 09:06
Ceglédi Zotya megvilágosodott. Előtte az ATV-ben meg a Heti Hetesben nem volt ilyen kritikus. Hatalmas nagy szakértő.
dadóka
2014. április 09. 09:00
Az európaiságra mindig hivatkozó vezetők,ezután az eredmény után azonnal, miért nem adták be a lemondásukat? Jó négy év következik, remélem!
balbako_
2014. április 09. 07:19
Óvatos "megvilágosulás"-utólag. És itt a bökkenő! A jobboldalt lakáj-médiázzák, akkor a ballib oldal mi? Az utolsó percig nyaltak, hazudtak aztán most óvatosan - hisz már az EP választás a soros - oda-oda morognak. Hol vannak a liberális szabad szellemek? Én csak selyempincsiket látok, udvari nyalnokokat. Hát ezért buknak nem kicsit, nagyot.
marós
2014. április 09. 07:14
A hasonlat /moslék/ tökéletes lenne, de az összefosás egyik eleme sem érdemli meg a somlói galuska jelzőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!