A szörny-emlékmű

2014. március 11. 15:02

Minden magyar demokrata helyesléssel fogadhatja a MAZSIHISZ elhatározását, miszerint a magyarországi zsidóság legnagyobb, legitim szervezeteként nem vesz részt a 2014-es holokauszt emlékév kormányzati eseményein.

2014. március 11. 15:02
Szász István
Népszava

Aztán itt van a Szabadság térre tervezett »megszállási« emlékmű, amelyet többek között olyan avatott, ráadásul bal oldali elfogultsággal nem gyanúsítható történész is, mint Ungváry Krisztián, joggal nevez borzalomnak. A tervezett emlékmű üzenete sokak szerint ellentmondásos és zavaros. Szerintünk viszont egyáltalán nem: túl az esztétikai értéktelenségen, mélyen sérti a mártírok emlékét és minden tisztességes demokratát felháborít ez kompozíció-szörny. Mert mire véljük azt, hogy a német birodalmi sas rátámad és legyűri Gábriel arkangyalt, aki nem mellékesen - a rítus a szerint - az ókori zsidó nép egyik segítője és oltalmazója? Az egyébként tömény giccs egyértelműen azt sugallja, hogy csak a náci Németország 1944 március 19-ike megszállása, vagyis a birodalmi sas győzelme, miden baj és gonosztett okozója, aminek a Horthy-Magyarország csak kiszolgáltatott elszenvedője volt. Ez így egyszerűen hazugság - mi több - politikai pornográfia! (…)

Az 1944-es német megszállást aligha lehet valóban megszállásnak nevezni. A »megszállás« fogalom ugyanis azt jelenti, hogy a megszállt ország ellenáll. Ha más eszköze nincs, akkor legalább a passzív rezisztencia fegyverével száll szembe a megszállóval. Ehelyett Horthy-kormányzó a helyén maradt, kinevezte a többé-kevésbé a németek kedve szerinti Sztójay-kormányt, ezzel legitimálta annak minden gaztettét, aktív részvételét a példátlan méretű és intenzitású zsidóüldözésben, halába deportálásban. Szemet hunyt a fölött is, hogy a magyar érdekek ellenére a frontra - a biztos halálba - küldtek újabb és újabb magyar alakulatokat. Hazug a szoborcsoportnak az az üzenete is, hogy a szegény - a gyilkos birodalmi sasnak kiszolgáltatott -, kis magyar állam áldozat volt! Az akkori magyar állam, az erőszakszervek, a közigazgatás nagy része, a kormány tagjai - egyenesen Horthy államfőig -, tettestársai és bűnrészesei voltak a náci Németországnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rabonban
2014. március 12. 12:39
Told el a biciklit, Dumaferkó!
Rabonban
2014. március 12. 12:32
Ebben a gondolatmenetből megint felböfög a hülyeség, a történelem totális nemismerete. Ha tegyük fel, a trianoni Magyarország ellenáll, mint mondjuk a jóval nagyobb Lengyelország,hány nap vagy óra is kellett volna a Wermachtnak meg a Luftwaffénak, hogy letörje az ellenállást? És akkor mi is történt volna zsidó bajtársainkkal?Vajon hányan élték volna túl? Számtalan komoly történelmi szakmunkában leírták már ezt kitűnő történészek, köztük amerikaiak is. Nem számít, az elvtársak csak írogatnak, olvasni már nem divat. Ez kb olyan, mintha számon kérném, maga pl. miért hagyta, hogy leverjék az ötvenhatos forradalmat, miért nem ment neki a szovjet tankoknak? És még egy tény, amelyet nem ártana végre tudomásul venni a múlttal karatézó szógerilláknak is: A nürnbergi perben Horthy tanú volt, nem vádlott! És ez nem kis különbség!
nemjoe
2014. március 12. 10:46
Hogy van az, hogy ezek a suttyó, bérajvékoló, bérrettegő cionisták minden pozitív tartalmú kategóriát kisajátítanak - lásd: demokrata - és azt a holokausztbiznisz szolgálatába állítanak, és minden pozitív jelentésétől megfosztják? Hogy jön ki az, hogy egy ilyen "jókiállású" diktatúra - kommunista diktatúra, holokauszt diktatúra... - támogató médialakáj fennhangon demokratázik? Rohadt féreg az összes...
Necoure Yamakee
2014. március 12. 07:47
Ki eza minyon? Es miert beszel tobbesszamban? Radasul egy ket honapos sztorirol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!