Adyt olvasni és tudomásul venni

2014. március 14. 18:51

24 éve demokrácia van, zörgős-kattogós, bicskanyitogatós, de demokrácia, és jó, hogy az van.

2014. március 14. 18:51
Szálinger Balázs
VS

1. Huszonöt év távlatából nézve sikeresnek tartja-e a rendszerváltást? Jó, jobb vagy rosszabb lett az élet Magyarországon a rendszerváltásnak köszönhetően?

Nem. Nyilván nem lehet fehér-feketén megmondani, hogy jobb vagy rosszabb most. Ha az ígéreteket és a reményeket nézzük (20 év múlva Ausztria), ezeket az én generációmnak ígérték, nyilvánvalóan nem teljesültek, és már senki nem beszél róluk. 24 éve demokrácia van, zörgős-kattogós, bicskanyitogatós, de demokrácia, és jó, hogy az van. Ugyanakkor mindenki tud a falujából, saját környezetéből minimum két példát arra, hogy ebben a demokráciában is milyen szépen tudnak érvényesülni olyanok, akik a szabad választások előtti időszakban is szépen érvényesültek. Ez meg nem jó.

2. Felnőtt egy generáció, amelyik már beleszületett a rendszerváltásba. Nekik mit kellene változtatniuk a mostani Magyarországon?

Nem tudom. Adyt olvasni, és tudomásul venni. Olykor meg Karinthyt, és álmodozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2014. március 15. 13:39
Salinger , mert jók a0 verseid cserében küldök neked egy valódi történetet. A barátnőm, a Kossuth Lajos utcai könyvesboltban volt eladó:bejött egy nő, és kért egy Edáj kötetet.Barátnőm modta, hogy ilyen nevű szerzőt nem ismer. De, de bizonykodott az amerikás magyar,és kivitte a kirakathoz ahol is ott volt kitéve Ady összes.
ceres
2014. március 14. 22:17
A tömegdemokrácia -nem megfelelő tulajdonviszonyok és(részben)kontraszelektált értelmiség mellett , közveszélyes politikai rendszer.Tekintélyelvü módón kellene rendezni a tulajdonviszonyokat és a népnevelés ügyét..(persze demokratikus díszletek mellett).Minden más :szentimentális utópia.PL: a "baloldal " most ismét a nyugdíjasokat hülyíti..ígér, és ígér..olyanoknaknak , akik már csak a gyerekkorukra emlékeznek..
Box Hill
2014. március 14. 21:42
Úgy van. Adyt kell olvasni: "Ennyi zavar, vágy, indulat, zsidó Nem tombolt soha semmiféle népben" "Minden semmirevalónak, Gácsnak, svábnak, zsidónak Grádics adatott: Itt alant már csak egyedül Maradok" "Grófék élik, mi érték, Zsidó fölszedi bérét, Barátságos a magyar világ."
Akitlosz
2014. március 14. 20:18
Ez nem demokrácia, hanem oligarchia. Demokrácia az, ahol a közösség egészét érintő kérdésekben szinte a közösség egésze dönthet és a többsági álláspont kerül megvalósításra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!