Lélekmérgezés

2014. március 20. 14:45

Holokauszt. Minden hit, minden vallás, minden társadalmi szolidarítás végső megcsúfolása.

2014. március 20. 14:45
Pusztai Erzsébet
Modern Magyarország Mozgalom blog

Kicsiben kezdődik mindig – és a szavakkal, a megvetés, lenézés, gyűlölet szavaival. Kisebbségekről, ellenfelekről van-e szó, vagy olyanokról, akik veszélyeztetik a pozíciónkat, hatalmunkat?

Először az ellenfelek vagy a kiszemelt bűnbakok csak »velejükig romlott gazemberek, alávalók, fekélyes sebek« akikről minden elképzelhető, akikre minden ráfogható. »Azok nem is emberek, fel kellene akasztani őket«. Aztán ellenséggé válik már a régi haragos, a kellemetlen szomszéd, az idegesítő családtag is.»Hazátlan bitang, kártevő, parazita«, az emberiségnek teszünk jót, ha megszabadulunk tőle. Lábunkra lépnek, és már ütünk. Jogunk van hozzá, hiszen az a másik nem is ember. Ez a dehumanizáció a végső fokozat a tevőleges agresszió előtt, amely – a Holokauszt a szörnyű tanúbizonyság – a tömeggyilkosságig, a népirtásig fokozódhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2014. március 20. 14:59
(áááááásííít)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!