A gomb

2014. március 28. 14:13

A Policy Agenda most nyilvánosságra hozott jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy elszegényedésünk rohamos, és hogy ez az elszegényedés gyorsuló ütemben növekszik.

2014. március 28. 14:13
Para-Kovács Imre
Para-Kovács Imre
Amerikai Népszava

Ez a folyamat természetesen nem a Fidesz alatt kezdődött, de amikor a mostani kormánypárt, konkrétan annak vezetője, Orbán Viktor úgy döntött, hogy elveszi a pénzt a szegényektől, és odaadja a gazdagoknak, akkor vált ez a trend vészterhessé és perverzzé, különös tekintettel arra, hogy a térségünkben ügyködő kormányok – ahogy az logikus válság idején és válság után – a szociális kiadásokat egy kicsit megnyomták a GDP-hez képest, miközben nálunk folyamatosan csökkentették.

Eközben tök jó volt gazdagnak lenni, olcsóbb a medence fűtése és világítása, kevesebbet kell adózni a jövedelmük után, és közmunkásokat is lehet bérelni fillérekért, ha valami alantas meló adódik a kastély körül.

Ebben az a legszomorúbb, hogy a közgazdaságtan azon könyveiben, amelyeket Matolcsy György nem szeret, mert 2 + 2 mindig egyenlő 4-gyel az összeadások végén, nos, ezekben a könyvekben azt írják, hogy ha egy társadalomban nő a különbség a szegények és gazdagok között, az a társadalom sohasem fog fejlődni, tehát egy darabig ugyan klassz lesz gazdagnak lenni, havaj-didzsi-szőkekóla, de aztán már nekik sem lesz annyira jó. Együtt döglünk bele az unorthodox gazdaságpolitikába, bár ők kétségtelenül drágább temetést kapnak majd. Lesznek lovak, meg minden. Ezeket később megesszük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. március 29. 11:15
Ha ennyire zavar benneteket a szegénység akkor azt a pénzt amit az adófizetőktől Holokauszt kárpótlás képpen 22 éve alany jogon kaptatok adjátok vissza hogy a szegényekre költhessék vagy osszátok szét magatok köztük
nolite mirari
2014. március 29. 10:50
csuszo-maszo imre
Oldgóbé
2014. március 29. 06:52
A Policy Agenda amire ez az emberszabású hivatkozik ugyanazon a gennyes emlőn csüng ,mint a pártatlanságáról és tárgyilagosságáról elhíresült ATV nevű kanális. Ennyi.
jenggot
2014. március 29. 00:16
A zelmúlt 4 évben sajnos nem igazán tudtam fideszes testvéreimmel beszélgetni. Lettem perszona non gata :) De ma csoda történt! Csak tátott szájjal hallgattam hogy a fideszes barátom közölte átszavaz a jobbikra. Mit mondjak :) nem esett rosszul. Itt még a szar is szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!