Átmenetileg megsértődtünk

2014. március 12. 17:45

A következő években tervezünk néhány akciót a gyümölcsfaültetéstől az utcai padok lefestéséig, vagy egy aluljáró, esetleg egy park rendbe rakásán keresztül egy vicces újság működtetéséig. Interjú.

2014. március 12. 17:45
Kovács Gergely
NOL

Miért alakítottak a vicces plakáttervezők pártot?

2006-ban egy genetikai kutatóintézetről készített animációs filmhez rajzolgattunk mutáns lényeket, ezek egyike volt a kétfarkú kutya figurája, történetesen Nagy Istvánnak hívták. Őt vicces plakátokhoz is felhasználtuk, az egyik bizonyos Kétfarkú Kutya Párt álreklámja volt, de a média komolyan vette, felkapta, internetes portálokon tűnt fel. Mindenki arról beszélt, hogy Magyarországon alakult egy új párt. Mi meg azt mondtuk: jó, akkor legyen. Aztán évekig lebegett ez a dolog, de 2010-ben elhatároztuk, hogy indulunk a választásokon. Egy Király utcai foglalt házban tartottuk a kampánynyitó sajtótájékoztatót, egyébként akkor lett a tagunk Mogács Dani, aki olyan hirtelen csapódott hozzánk, hogy ott, a sajtótájékoztatón ismerkedett meg a saját programjával.

Akkoriban ígértek egyebek mellett ingyensört, örök életet, ígérték a rezsi teljes eltörlését, valamint egy hegyet Szegedre.

És hogy ez tök jó program volt, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legtöbb pontját le is nyúlták a politikusok. Sőt.Meg is valósították! Felcsúton egyszer a focimeccs után ingyen osztogatták a sört, Debrecenben építettek valami hegyfélét is, a rezsi eltörlése felé pedig a legjobb úton haladunk. Ezért sajnáljuk, hogy nem indulhatunk a mostani választásokon, mert az idei ígéreteink között már a negatív rezsi szerepel. Törvénybe foglalnánk, hogy a lakosság személyes becslés alapján felmérhetné, hogy mennyivel tartoznak neki a különféle szolgáltatók, és küldhetne nekik erről csekket. Terveink között szerepelt az is, hogy minimálisra csökkentjük az oktatást, a diákoknak lényegében elég volna megismerniük a meteorológiai szimbólumokat. Ez ugyanis már bőven elég ahhoz, hogy valaki közmunkás legyen, és mert az is lesz mindenki, kidolgoztuk a közmunkás-életpályamodellt is, ami ingyenmunkával töltött szorgos életet jelent. ()

Ha 2018-ban megnyerik a választásokat, akkor mi lesz? Ahogy korábban ígérték: minden?

Igen, minden lesz. Csakhogy ez a mi olvasatunkban mást jelent, mint amit a politikusoknak általában. Mi nemcsak a szavak szintjén vitézkednénk, hanem csinálnánk is néhány értelmes dolgot. Egyébként a 2018-as választásokig sem tétlenkednénk.

Azaz?

A következő években tervezünk néhány akciót a gyümölcsfaültetéstől az utcai padok lefestéséig, vagy egy aluljáró, esetleg egy park rendbe rakásán keresztül egy vicces újság működtetéséig. Ezekre senkitől sem kérnénk engedélyt, és mindezt úgy csinálnánk, hogy közben nem ugrálnának körülöttünk fotósok, újságírók. A 2018-as választási kampányban ezekről nem is beszélünk majd, nem kérkedünk, inkább ígérünk újabb űrkikötőt a Deák térre. Tudom, hogy ez afféle civil program, de mit csináljak, én egy országot nem tudnék elvezetni, még egy szamarat sem. Ma már egyébként az sem működik, hogy az ember bemegy az Országházba, és ott okos dolgokat mond, de persze az se volna rendben, hogy fizetésért, vagyis az emberek pénzéből négy évig bohóckodjunk a képviselők között.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2014. március 12. 23:23
Vicces ez a "közmunkás-életpályamodell". Annak idején kitalálhattátok volna a "hitelügyintézői-pályamodellt". Az is ütött volna...
Finale*
2014. március 12. 19:14
Hat hogyne ! A rezsivilaghaboru ,mondjuk kirobbanhatna a Deak teren ,ahova az ujabb urkikotot tervezik .
tango47
2014. március 12. 18:44
Szerintem éppen elég volt, hogy egyszer egy közveszélyes bohóc ült a miniszterelnöki székben.
Finale*
2014. március 12. 18:10
Nahat Gergo ,te mindig ilyen elvont , furcsa bogar voltal ,azota sem valtoztal semmit : ))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!