Összeomlás

2014. március 07. 16:09

A felmérések szerint a Fidesznek 4 év kormányzás után ismét az a legnagyobb kérdése, hogy meglesz-e a kétharmad.

2014. március 07. 16:09
Kárpáti Márton
Index

„Először jött Gyurcsány kavarása, hogy őt is vegyék be a buliba, aztán robbant a Simon-ügy, közben jönnek a közvélemény-kutatási adatok, amik szerint annyira mégsem volt jó ötlet a nagy nehezen összehozott összellenzéki összeborulás, egy hónappal a választások előtt jöttek rá az egy ideje már ismert tényre, hogy a közös nevükön egy másik párt is indul a választásokon, ezért nekik újat kell kitalálniuk és felépíteniük, most meg itt van ez a nejlonzacskós Zuschlag-sztori. És még nincs vége a kampánynak. (...)

A választó fejében – lásd a közvélemény-kutatási adatokat – nyilván már ott felmerült, hogy sok minden nem változott az elmúlt években, amikor megtudta, kik szerepelnek az ellenzék listáján. Aztán kiborulnak ezek az ügyek. Persze, senkinek ne legyenek illúziói, ki gondolt mást? Biztos sokan nem akarnak Orbánra szavazni, de egyre nehezebb elképzelni az eddig az ellenzéket támogató szavazó válaszát arra a kérdésre, hogy »Ők miért jobbak?«.

A felmérések szerint a Fidesznek 4 év kormányzás után ismét az a legnagyobb kérdése, hogymeglesz-e a kétharmad. Miközben az eddig Összefogásnak hívott, Kormányváltásra átnevezett szövetség olyanokkal áll elő, hogy a kormányváltás az LMP miatt hiúsul majd meg. Ugyan már.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rabonban
2014. március 08. 17:12
Hát ha a baloldaliak, akik nem vakulnak el vezetőik kényszeres hamis ígéreteitől nem akarnak egy Jobbik cunamit a parlamenti választásokon, akkor nem aprózzák el a szavazatukat és a Fideszre szavaznak. Persze a Fidesznek valószínűleg nem lesz kétharmada, mert a jelenlegi kampánya tükrében sok egykori Fidesz szavazó a Jobbikra fog szavazni.A baloldalnak 2018-ban lehet sansza, ha a megtisztulási folyamatot végre elkezdi.De ez nem megy a társadalom többségével történő szembenállással.
states
2014. március 08. 07:09
Az Index elengedte a szocik és csatlósaik kezét, belátták, ezeknek a tolása annyira reménytelen és kontraproduktív, hogy már nincs az a pénz, amiért megérné nekik. No comment.
tabakur
2014. március 07. 21:49
Nem értem ezt a nagy hisztit. Ha a magyarok a Fideszt akarják akkor legyen.Ha jó volt ami eddig történt a négy évben akkor szavazzák meg újra. Biztos mindenki jobban járt aki rájuk szavazott. Ha meg nem jártak jobban de bedőlnek az agitációs trükköknek megérdemlik a következő négy évet is.
states
2014. március 07. 21:28
Mi lesz, ha Simon kedvet kap Cusitól, hogy beszélni kezdjen? Amit én, figyelve, mi zajlik a baltérfélen egyáltalán nem tartok kizártnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!