Célunk továbbra is a párbeszéd

2014. március 19. 11:29

Abban bízom, hogy a választás után megnyílhat a lehetőség az egyeztetésre. Interjú.

2014. március 19. 11:29
Heisler András
Népszava

„- A kormány nem állt el a tervtől, csak a választások utánra halasztotta az egyeztetést az emlékműről és több más kérdésről is. Milyen kompromisszumot lehet elérni?


- Miután megjelent tavaly év végén a közlönyben a szobor terve, a miniszterelnök még egyértelműen kiállt mellette, azóta viszont egy kormányhatározat-módosítással a megvalósítást elhalasztották. Ez már előrelépés, azt pedig látnia kell a kormánynak, hogy a kérdés nagyon sok konfliktust generál, és nemcsak a zsidókkal szemben. Ez távolról sem a kormány és a Mazsihisz vitája. Tiltakozott, aggályait fogalmazta meg szervezetünkön kívül mások mellett a Történelemtanárok Egyesülete, a német kisebbség, az evangélikus egyház, továbbá nem utolsó sorban az izraeli, a német, az amerikai és az orosz nagykövetség is. Ezekre a konfliktusokra nincs szüksége Magyarországnak, és a kormánynak sem.

- Ön kiolvasta Orbán Viktor válaszleveléből ennek felismerését?

- A miniszterelnök levelének azzal a részével, hogy a választásokig a kérdés megnyugtató rendezésének, de még a vitának sincs meg a lehetősége, teljesen egyetértek. Közéletünk sajnos olyan állapotban van, hogy a kampány alatt párbeszédnek nincs esélye. Hogy miért alakult ez így, és mindezért ki a felelős, az más kérdés. Abban bízom, hogy a választás után megnyílhat a lehetőség az egyeztetésre.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiddush Hashem
2014. március 19. 22:12
Tanuljon héberül, és ne gyarapítsa a jajongó, nonkonformista kriptozsidók magyarországi társulatát!
briganti
2014. március 19. 21:00
Ez így nagyon büdös...
ciseaux
2014. március 19. 20:52
...."Tiltakozott, aggályait fogalmazta meg szervezetünkön kívül mások mellett a Történelemtanárok Egyesülete"... Tessék? Miért nem az énektanárok, vagy a tornatanárok egyesülete? Kik azok a "Történelemtanárok Egyesülete"? Jaj, had találjam ki... http://magyarnarancs.hu/belpol/miklosi-laszlo-tortenelemtanarok-egyesulete-nem-most-kezdodott-83787 Csak úgy mellékesen, valaki már látott, hallott "párbeszédet" akármelyik zsidószervezettel?
enes
2014. március 19. 19:15
Célünk továbbra is pármillió...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!