Nem Fico, hanem a közöny az ellenfelem

2014. március 12. 09:46

Ez a megmérettetés nem rólam szól, hanem rólunk, az egész közösségről. Lehet ez egyfajta magyar népszámlálás. Interjú.

2014. március 12. 09:46
Bárdos Gyula
Index

„Olyan elnökre van szükségünk, aki nem hallgat, amikor Malina Hedviget kiűzik az országból, vagy akkor, amikor Dunaszerdahelyen a DAC-szurkolókat verik csak azért, mert magyarok. A DAC-szurkolók megveretése tulajdonképpen az itteni magyarok megveretése volt. A mostani elnök alszik, és ez is eredményezte azt, hogy Besztercebányán Marián Kotleba megyeelnök lett. Mondhatjuk, hogy elég nagy a baj az országban.

A közelmúltban nagy visszhangot kapott az a fotó, amelyen a magyar nagykövet és Kotleba kezet nyújtva pózol, majd közös sajtóhírt adtak ki »az egyre növekedő cigánybűnözésről, melyet alapvető problémaként látnak mindketten«. Ön viszont azt nyilatkozta, hogy még kezet sem rázna vele...

Igen, én nem hívnám meg. De a magyar nagykövet felkereste az összes megyei elnököt, köztük Kotlebát is. Én biztos, hogy nem pózoltam volna vele a fotósok előtt. Én nem fogok parolázni, mi más értékeket vallunk. De megértem a nagykövet úr lépését, mert egyértelmű, hogy neki a határmenti együttműködés jegyében fel kell venni az összes megyei elnökkel a kapcsolatot, ezért nem bírálom őt. Marián Kotlebát soha nem hívnám sehová, és nem tárgyalnék vele, ahogy az olyan személyekkel sem, akik valamilyen extrémista kijelentést tettek a múltban. (...)

A kampánya alatt Orbán Viktor egyik sokat ismételt szlogenjét használta, a »Merjünk nagyok lenni« gyakran szerepelt a beszédeiben...

Nem tudok róla, hol szerepelt. Higgye el, hogy nem láttam én ezt sehol. Ez a szlogen a dátumra utal és arra, hogy merjünk végre nagyok, felnőttek lenni, mint az erdélyi és vajdasági magyarok, ahol teljesen megszokott dolog, hogy indul magyar jelölt, és ebből a közösség profitál. A legnagyobb magyar, Széchenyi István mondását alkalmaztam, és semmilyen információm nem volt arról, hogy valaki valahol már használta. A második óriásplakátunkon a »Mindnyájunknak el kell menni« mondatot idéztük a Kossuth-nótából. Ez a buzdítás, ez a mozgósítás. Ha valóban mindnyájan elmegyünk szavazni, akkor az eredmény megszületik, és nagyok lehetünk. Ha hallgatunk azokra, akik azt mondják, hogy nem érdemes, és felelőtlenség elindulni, akkor semmi sem változik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!