A jövő Pakson múlik, nem Zuschlagon

2014. március 13. 09:40

A nyilvánosság azon is múlik, hogy a csatornái milyen ügyeket karolnak fel, és e csatornákat egyre inkább a Fidesz vagy a hozzá közeli oligarchák irányítják.

2014. március 13. 09:40
Bajnai Gordon
Index

Az ember azt gondolná, hogy akkor tudna a baloldal sikeres kampányt folytatni, ha az ígéretek mellett sikerülne az elmúlt négy év kormányzásának legnagyobb hibáit, a legtöbb embert így-úgy sértő intézkedést fókuszba helyezni. Ehhez képest a Simon-ügyről, Őszödről, Zuschlag állításairól van szó.

A nyilvánosság azon is múlik, hogy a csatornái milyen ügyeket karolnak fel, és e csatornákat egyre inkább a Fidesz vagy a hozzá közeli oligarchák irányítják. Nézze meg a TV2-t, a közmédiát...

Egyetlen csatorna se teheti meg, hogy ne vezető hírként számoljon be arról, ha egy fontos párt vezető politikusa titokban százmilliókat parkoltat Ausztriában. És ez az egész baloldali pártszövetséget tünteti fel rossz fényben, hiszen például ön sincs abban a helyzetben, hogy szabadon kritizálhassa az MSZP-t, ahol ilyesmi előfordulhatott.

A Simon-ügyet egy súlyos, elítélendő, a kormányváltás ügyének komoly károkat okozó ügynek tarthatom. Persze attól függ, melyik Simon-ügyet, mert kettő van. Az MSZP-s Simoné, aki három nap után az összes funkciójáról lemondott, és a nyírbogáti Simon Miklósé, aki hatodik éve bújik a parlamenti mentelmi joga mögé, pedig a legfőbb ügyész kérte ki annak idején. De hogy visszatérjek, a Fidesz a nyilvánosságnak egyre nagyobb szeletét kontrollálja a kormányon és az oligarcháin keresztül, beleértve a plakátokat is, és az az érdeke, hogy előre bekészített gumicsontokat dobjon a közönség elé. Mert a Simon-ügy valódi botrány, de a Zuschlag-ügy, az Őszöd-ügy, azok a kétezres évek közepének ügyei. A múlt.

A sajtónak nem kellett volna beszámolni az őszödi kiszivárogtatás részleteiről vagy Zuschlag állításairól?

A Fidesz azért beszél Őszödről, hogy ne kelljen Paksról beszélnie, hogy ne Mészáros Lőrincről folyjon a szó, akinek a vagyonnyilatkozatát ugye nem lehet megkapni. A médiacsatornáit használva ezt eredményesen éri el. De az emberek szerintem érzik a bőrükön, hogy a jövőjük nem a Zuschlag-ügyön múlik, hanem például Pakson.

Szerintem semmi sem akadályozta önöket, hogy az elmúlt években politikailag többet profitáljanak a kormány legközérthetőbb kínos ügyeiből. A Schmitt-ügyből, a föld- és trafikmutyiból, Paksból, a baltás gyilkos kiadásából, a Közgépből, a felcsúti stadionból, az oktatás központosításából és még sorolhatnám. És most mégis azon búsong, hogy a sajtó a kormányoldal gumicsontjain rágódik. Mi akadályozta önöket, hogy ezekből a botrányokból igazán nagy ügyet csináljanak?

Én ugyan nem búsongok: dolgozom. Az Együtt alig egy éve kezdte a pártépítést a semmiből, mégis sok disznóságot feltártunk. Annyi balhé volt, hogy most igazából csak egy emlékeztető kampányra van szükség. Nézze meg azokat a videókat, amik a hétvégén elkezdtek kijönni, ahol hiteles, valódi szereplők beszélnek arról, hogy velük mi történt. Nézze meg az alcsútdobozi juhász videóját, a Berlinben tanuló egyetemistáét, a trafikosról szólót, vagy a megzsarolt vállalkozóét. Annyi disznóságot csináltak az elmúlt négy évben, hogy az embernek lassan erőltetnie kell a memóriáját, hogy mindet fel tudja idézni. Ebben segítünk most.

A munkamegosztás az, hogy az Együtt az általános kampányfeladatokon túl például a paksi ügyet viszi: ami ebben az ellenzéki oldalon történt, azt szinte mind mi csináltuk. Paks az orbáni kormányzás egyik szimbóluma, mert összesűrűsödik benne a három pillér, amire a hazugságait építi. A rezsihazugság, mert nőni fog az áram ára. Az államadósság elleni harc eredménye, mert nőni fog az adósság. Végül a szabadságharc újabb, sokkal nagyobb kiszolgáltatottsághoz fog vezetni, mint korábban. (...)

Mit gondol arról, hogy az Összefogás nyolc ígéretből álló listáját pénteken éjszaka, a Facebookon jelentette be hivatalosan Mesterházy? Amikor a csapból is a rezsicsökkentés folyik, nem lett volna értelme kicsit nagyobb show-t keríteni?

A szereposztás szerint neki kellett bejelenteni, és a többiek csak utána kezdenek erről beszélni.

Nem lett volna jobb újságírók előtt, olyan időpontban bejelenteni, hogy beleférjen az esti híradókba?

Ezt az ő kampánystábjától kéne megkérdezni. A feladat az, hogy a nyolc pontról a napokban sok csatornán, sok szereplő beszéljen.

Az előbb ön panaszkodott arra, hogy a rezsim korlátozta a csatornákat, amiken keresztül az üzeneteik eljuthatnak a választókhoz, de az Összefogás a jelek szerint még a ziccereket sem tudja kihasználni. Összeállítanak egy csomagot, hogy széles tömegeket tudjanak vele megszólítani, és képesek péntek éjszaka bejelenteni...

Ez a kérdés valójában egy állítás, és az MSZP kampánystábját kell vele megkeresnie.”
 
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ludas Mutyi
2014. március 13. 16:42
A jövő- igen a jövő : A Charles & Gordon USA-cég Bécsi-leányvállalata keres libát, hacsát rámszavazó magyar-marhát. Motto: miénk a pénzes jövő -tiétek az ingyen urna. A jövőben cégünk nem csak elhajtja, de fel is dolgoztatja a libákat. Farhát a tiétek-die Gänseleber ist unser ! Látjátok ! Nézzétek ! A Mister President rám mutat ! http://nimg.sulekha.com/others/original700/barack-obama-gordon-bajnai-2010-4-8-14-33-34.jpg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201403 Bécsben a pénzem,Bécsben a liba ! Éljen a vörös róka Gordonka ! Freundliche Grüße aus Wien GB ( gyengébbek kedvéért: Gordon Bajnai , ott így írják )
ballada
2014. március 13. 16:35
Bajnaiék még az energiafejlesztés jövőit is elvenné.Mindig a magyar nép megnyomorításáért harcolnak.
marós
2014. március 13. 16:29
Bajnau vedd már észre az összefosás képtelen tisztábatenni saját magát, takarodjatok el, ez mindenkinek jót tenne.
Karakter
2014. március 13. 13:12
A JÖVŐ az önök távozásán múlik kedves Bajnai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!