Orbán nincs tisztában a valós helyzettel

2014. február 03. 18:07

Azt tekintsük a modern idők szavának, hogy egy teljesen szétvert gazdaságú országból el kell menni egy másikba, ahol heti hét napot dolgozhatunk a fennmaradásért?

2014. február 03. 18:07
Vona Gábor
Facebook

„Ma napirend előtt a miniszterelnök és a frakciók között zajlott vita aktuális kérdésekről. Említést tettem ma is a külföldre vándorlás tragédiájáról. A kormányfő elképesztő kijelentést tett. Korábban még azt mondta, hogy az ok a magyar fiatalok kalandvágyában keresendő, ma még tovább ment. Azt mondta, hogy itt egyáltalán nem gazdasági menekültekről van szó, és hogy mi egy dolgot tehetünk: köszönetet mondunk a külföldre vándorolt fiataloknak, amiért hazautalásaikkal segítik az országot. Megjegyezte, hogy ez a modern idők szava, és nekünk meg kellene végre érteni.

Micsoda? Annak örüljünk, hogy elmennek a dolgozni akaró, képzett magyar fiatalok, és sokszor végzettségük alatti munkakörben dolgoznak egy idegen országban, mert itt nem volt nekik jövőképük? Annak örüljünk, hogy a Gyurcsány-, Bajnai- és Orbán-kormányok gazdaságpolitikája elől százezrek elmenekültek, és hogy családok tízezrei szakadtak szét? Annak örüljünk, hogy hazautalnak, ahelyett, hogy itthon dolgoznának és tartanák el a családjukat? Azt tekintsük a modern idők szavának, hogy egy teljesen szétvert gazdaságú országból el kell menni egy másikba, ahol heti hét napot dolgozhatunk a fennmaradásért? 

Ez egy miniszterelnökhöz méltatlan kijelentés volt, vagy Orbán tényleg nincs tisztában a valós helyzettel. Mindkettő tragikus. A legjobb az lenne, ha a fideszes és szocialista képviselők mennének külföldre dolgozni, és a pénzt, amit az elmúlt 24 évben elloptak, hazautalnák... ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vidorka
2014. február 04. 08:14
Vona a tegnapi hozzászólásoddal megerősítetted, hogy zsarolható vagy a buziságod miatt! Nagy nyilvánosság előtt nyaltál be Orbánnak és a KGB-s Putyinnak! Menj Te a buzibárba Terry bácsi-néni karjai közé! Elárultad a híveidet is és a nemzeted is (már ha egyáltalán van neked nemzeted?)
ortyín
2014. február 04. 07:51
Miért vitatkozol vele. Jobban tudja, benne van, benne volt, és hű szolga. Passz.
ortyín
2014. február 04. 07:51
Miért vitatkozol vele. Jobban tudja, benne van, benne volt, és hű szolga. Passz.
ortyín
2014. február 04. 06:31
Vona téved. Orbán teljesen tisztában van a helyzettel, viszont szemrebbenés nélkül hazudik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!