Félelem és reszketés a választási irodában

2014. február 10. 16:09

Még jó, hogy a másfél éves pártbejegyzési eljárás megtanított minket arra, hogy a Fidesz minisztériumai a Fidesz törvényeit sem képesek normálisan betartani és egy héttel előbb kezdtük a hivatali harcot.

2014. február 10. 16:09
Salha Omár
4K!

„Az aláírásgyűjtés még csak egy hét múlva kezdődik, de már az ajánlóívek megszerzése előtt a nemzeti együttműködés rendszerének mocsarában kell előretörnünk. Ma reggel az egyik választási iroda a minisztérium által kiadott formanyomtatványt hibásnak kiáltotta ki, amit persze nekünk kellene megoldanunk a minisztérium helyett. 

Megpróbálom röviden: az ajánlóíveket, amelyekre az aláírást kell gyűjteni a jelöltállításhoz (a kopogtatócédula helyett) egy formanyomtatványon kell igényelni. Ezt a formanyomtatványt az illetékes minisztérium adja ki. A szombati programbemutatón ki is töltöttük a jelöltekkel a papírokat, mert hiába csak egy hét múlva adják ki a ajánlóíveket, valahogy az volt az érzésünk, hogy kell egy hét majd arra, hogy a helyi választási irodák elvégezzék feladatukat. Nem ma kezdtük a NER ellen.

Ma reggel azonban amikor egyik jelöltünk leadta az igénylést a helyi választási irodában, közölték vele, hogy a nyomtatvány hibás, ki kell egészíteni. Szerintük nem derül ki a nyomtatványról, hogy a pártelnök, aki aláírta valóban pártelnök-e, és egyáltalán ki jogosult a párt képviseletére. Mindez azért, mert a nyomtatványon nem szerepel semmi azonosító adat, név, lakcím, bármi, csak a párt képviselőjének aláírását kérik. Azonosítani csak a helyi jelöltet lehet belőle.

Ezért azt a feladatot kaptuk, hogy egészítsük ki a nyomtatványt egy újabb papírral, amire ezeket már ráírjuk. WTF? A nyomtatvány hibás, egészítsük ki? Egy kis időbe bele fog telni, amíg kiküldözgetjük mindenhova ezeket a kiegészítéseket Budapestről.

Még jó, hogy a másfél éves pártbejegyzési eljárás megtanított minket arra, hogy a Fidesz minisztériumai a Fidesz törvényeit sem képesek normálisan betartani és egy héttel előbb kezdtük a hivatali harcot. Ha ez mondjuk pénteken derül ki, akkor értékes napokat veszítettünk volna az aláírásgyűjtés két hetéből.

Biztos csak figyelmetlenek voltak a minisztériumban, és még véletlenül sem bürokratikus akadályokat akarnak görgetni elénk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kürtös
2014. február 11. 06:30
édes élet, hogy süt belőletek a sötétség :D rögtön a zsidózásra áll a szátok. adok egy kis mankót ;) https://negyedikkoztarsasag.hu/elnokseg
szabadhajdu
2014. február 10. 20:31
Lenin elvtárs szines kivitelben.
kaktuszvirág
2014. február 10. 18:30
Anyád merre baszott félre,hogy ilyen "ősi Magyar" neved van????
kuwiq
2014. február 10. 17:50
Nem azért, de ha a cégem nevében aláírok, mindig van nálam egy eredeti aláírási címpéldány, meg személyi. Hivatalos ügyben pedig mindig szükség van rájuk. A pártelnökséget igazoló akármit hivatalos ügyben nem magaddal vinni minimum ostobaság. Nevetséges, hogy ilyen emberek akarnak beleszólni a törvényhozásba, akik még annak az alapjaival sincsenek tisztában, hogy működik a hivatalos élet. És a barom még személyes sértésnek veszi, hogy igazolnia kell, tényleg ő ő. Csak idéznék egy klasszikus műből: "Melyik az a Bryen?" Csend. "Szabadon kell engedjük." "Én vagyok Bryen!" Nem, én vagyok Bryen!" "Nem igaz, én vagyok Bryen, és a feleségem is!" stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!