A legnagyobb sikertörténet Tatabányáé

2014. február 21. 12:10

Mindig gúnyolódnak azon, hogy a kelleténél többet foglalkozunk a futballal. Ez félreértése a helyzetnek. A futball ugyanis olyan, mint a magyar társadalom. Interjú.

2014. február 21. 12:10
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Kemma

Esztergom amúgy az ország egyik legszebb városa, a magyar történelem egyik legfontosabb helyszíne. A nemzet ékköve is lehetne, mégis a botrányköve hosszú évek óta. Mi ennek az oka és mi lehet a megoldás? 

Valami van ott a levegőben. A nyugalom mindig átmeneti volt ebben a városban. Pedig Esztergom sokat fejlődött és lassan méltóvá válik külalakjában is arra a címre és helyre, amit az emberek szívében elfoglal. Mégis csak az egyik fővárosa az országnak Budapest és Székesfehérvár mellett. Ráadásul ha nem politikusként gondolunk Esztergomra, akkor egy finom kávé után a bazilika lábánál sétálva megállapíthatjuk, hogy kevés ilyen szép hely van az országban. A várossal nincs baj, a helyi politikával már annál inkább. De demokráciában a politikusok bírálata helyénvaló, viszont azt sosem szabad elfelejteni, hogy a választópolgárok döntenek arról, hogy kik irányítsanak. Esztergomban az ott élő embereknek nem sikerül egyértelmű helyzetet kialakítani. Én az előző polgármestert, Meggyes Tamást is támogattam. Neki is meg kellett küzdenie számos nehézséggel, nem is tudott minden akadályt venni. A mostani polgármester asszonyt is támogatom, ott voltam az árvízi helyzetben és megadtam minden segítséget. Ezen túlmenően két lépésben összesen 24 milliárd forint adósságterhet vettünk le a város válláról. Választás előtt állunk, bízom abban, hogy most majd sikerül nyugvópontra juttatni az esztergomiaknak a vitáikat. (...)

Miként látja, kijuthatunk-e Pintér Attilával és az új csapattal az Európa-bajnokságra?

Mindig gúnyolódnak azon, hogy a kormány is és én is a kelleténél többet foglalkozunk a futballal. Ez félreértése a helyzetnek. A futball ugyanis olyan, mint a magyar társadalom. Ez nem arról szól, hogy egy sportágról beszélünk, hanem arról, hogy miként élünk mi magyarok és hogyan töltjük a szabadidőnket, hogyan neveljük a gyerekeinket. Ami az esélyeinket illeti, fontos megjegyezni, hogy Pintér Attila jó választás volt a kapitányi posztra, ő egy igazi magyar karakter. Talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy ő a mi fiunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemzeti Mutyikos
2014. február 21. 15:02
orban viktornak kuldom sok szeretettel ezt a dalt! http://www.youtube.com/watch?v=cOd3zuaiGoM
trespass
2014. február 21. 13:07
Totál bolond a faszi: "Ez nem arról szól, hogy egy sportágról beszélünk, hanem arról, hogy miként élünk mi magyarok és hogyan töltjük a szabadidőnket, hogyan neveljük a gyerekeinket."
rosszkutya
2014. február 21. 12:37
Hablablablablablablabla. Hablabla.
muhib
2014. február 21. 12:35
Miniszterelnök Úr! Ha egyszer Tatabányán jár, látogassa meg a "mésztelepet" és környékét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!