Megtanultam értékelni a levegővételt

2014. február 10. 20:34

Szinte a halálból hoztak vissza az orvosok ma éjjel a kitörés túra után, miután a légzésem megállt, s az eszméletemet emiatt elvesztettem egy műtét során.

2014. február 10. 20:34
Novák Előd
Facebook

Sajnos le kell mondjam a következő hetek kampányában való részvételemet, miután fekvőgipszet kaptam, sőt a ma éjszakai műtétem gerincbe fecskendezett érzéstelenítése miatt valamiért a felső testem is lebénult, a légzésem is leállt, gyakorlatilag megfulladtam, de aztán szerencsére közvetlenül az eszméletvesztés után lélegeztetőgéppel megmentettek. A bokámat is sikeresen összecsavarozták, és már jól vagyok, de még napokig bent tartanak, aztán hetekig feküdnöm kell, naponta injekciózva magamat trombózis ellen. Fél év múlva pedig, amikor kiveszik a csavarokat a bokámból, ismét egy ilyen érzéstelenítés vár, illetve talán addigra sikerül megfejteni, hogy mi okozta a légzésem leállását.

Számítógépen fogok tudni dolgozni, de pl. a hátralévő mintegy ötven lakossági fórumom jelentős részét le kell mondjam; frakciótársaim fognak helyettesíteni.

Az óbudai Jobbik által szervezett s a pártalapítványunk által támogatott kitörés túránkon történt a bokatörés, ráadásul még kilométereket kellett mennem a bajtársakra támaszkodva a legközelebbi autóútig, ahova mentő tudott jönni. Egy rossz lépés elég volt a sárban még bakancsban is, amikor épp az előttem menő lányt figyelmeztettem, hogy kikötődött a cipőfűzője, ezért félreálltunk a meredek, csúszós útszélre... Egy nappal korábban kb. 1500 megemlékező vonult végig ott a nagy kitörés túrán, hatalmas sarat dagasztva. Néhány éve én is teljesítettem a 60 km-es erőpróbát baleset nélkül, most meg ez a kis 
»kultúrtúra« kifogott rajtam, illetve »bokakitörés« lett belőle. Pedig épp a családom és a kampány miatti felelősségérzetem miatt nem vállaltam idén sem a nagy teljesítménytúrát...

A mentősök egyébként túraruhában is felismertek, s így az állami vezetők és a honatyák számára fenntartott, modern Honvéd Kórházba akartak vinni, de mivel az Országgyűlésben hadat üzentem a képviselői kiváltságoknak (mentelmi jog stb.), ragaszkodtam hozzá, hogy oda vigyenek, ahova mást is vinnének: a Szent János Kórházba. Öten fekszünk egy kórteremben, állandó húgyszagban, mit is mondjak még, pl. a koszt nagyságrendekkel jobb volt a Gyorskocsi utcai fogdában, ahova 2006. október 23-án zárt be néhány napra Gyurcsány-rezsim.

De megtanultam értékelni a levegővételt, miután volt alkalmam józan ésszel megtapasztalni a megfulladás fájdalmát, tehetetlenségét, mint az űrben oxigén nélkül, mozgásképtelenül meghalni...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2014. február 11. 20:37
Nem kedvelem Novák Elődöt, s bár nem vitatom el a jogát sem neki, sem másoknak hogy Kitörés túrán vegyenek részt nehéz megértenem, hogy erre a 21. század elején miért van szükségük. Ezzel együtt: azt, hogy nem hagyta, hogy a Honvéd kórházba szállítsák ahol VIP ellátásban részesülhetett volna, hanem a közismerten szörnyűséges Jánosba vitette magát az tisztességes döntés volt. Nagyon az. Jó lenne, ha több képviselő megpróbálná. Nem szép dolog azon viccelődni, hogy majdnem meghalt, mert az epidurális érzéstelenítést pancser módon végezték. Nagyon nem értem, hogy miért képtelenek meglátni az én kedves hazám polgárai azt, ha akárki egy adott esetben tiszteletre méltó döntést hoz. Ha ezt elismerjük az még nem jelenti azt, hogy az illetőt összességében minden véleményével, tettével együtt elfogadjuk. Annyit viszont igen, hogy képesek vagyunk arra, hogy ne a kettős mérce szörnyű (mert kártékony) elve szerint reagáljunk. Részemről Novák kapott egy jó pontot. És pl ha dönthetnék bármiről is kötelezővé tenném a mindenkori kormánypártok tagjainak, hogy legalább évente egyszer vegyék igénybe a normál egészségügyi ellátást. Ettől talán eszükbe jutna, hogy tényleg kellene tenni valamit. Pl azért, hogy ne fordulhasson elő az, hogy egy fiatal (vagy idős) ember egyszerű, banális orvosi hiba miatt életveszélyes helyzetbe kerüljön.
ahétszázát!
2014. február 11. 16:39
Nahát! Hiszen ez stílszerű! Micsoda stílusérzékkel koronázta meg a mulatságot! A nagy kitörésben kitörte a bokáját...
bsandor
2014. február 11. 13:09
mielőbbi gyógyulást
ahétszázát!
2014. február 11. 12:55
Mi? Nem arról volt szó, hogy az extrém sportot űzők nem a legatyásodott tébét terhelik a jól megérdemelt baleseteikkel? Döngeti itt a mellét, mert lemondott a kacsalábról, holott nemhogy kiemelt ellátás nem jár neki: semmilyen se! Milyen alapon ragad el a járulékfizető betegektől súlyos százezreket a túlfizetett képv. úr a veszélyes mulatságban szerzett sérülésére?! A társadalom rovására szórakozni?! Ez nem csupán erkölcstelen, hanem törvényellenes is, lásd az OEP szabályait! Irány a pénztár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!