Menekülő patkányok

2014. február 24. 16:37

Kárpátalja érdekes helyzetet produkált: ha időlegesen is, de elhatárolta magát Kijevtől, s a hatalmi űrt betöltendő, valóságos önkormányzatot próbál felállítani, olyat, ami megpróbálja távol tartani a tartományt a véres konfliktusoktól.

2014. február 24. 16:37
Magyari Lajos
Székely Hírmondó

Egy dolog tény: a Janukovics-rendszer összeomlott, s ennek beszédes tanújele, hogy a Régiók Pártjának oligarcha vezetői hanyatt-homlok menekülnek az ukrán fővárosból, s mert magánrepülőiket nem engedik be az uniós országokba, a doni iparvidéken, Moldáviában húzzák meg magukat. (...)

Persze, újra szóvá kell tenni, hogy e tüntető tömegben is könnyen lehettek mindenre elszánt anarchisták, hataloméhes vad nacionalisták. Ha így, ez rendkívüli mértékben megnehezíti a demokratikus kibontakozást, s Janukovics és pártja – ez törvényszerűen bekövetkezik – el is tűnhet a politika színpadáról, attól a mostani káosz nem fog önmagától letisztulni, hanem még zűrzavarosabb lesz a helyzet. Ez minden összetákolt ország legnagyobb baja, mert lehetetlenné teszi az igazi erővonalak felismerhetőségét.


Kárpátalja érdekes helyzetet produkált: ha időlegesen is, de elhatárolta magát Kijevtől, s a hatalmi űrt betöltendő, valóságos önkormányzatot próbál felállítani, olyat, ami megpróbálja távol tartani a tartományt a véres konfliktusoktól. Ez egyelőre jó a kárpátaljai magyaroknak, s remélhetőleg nem járnak úgy, mint vajdasági testvéreink, akiket vágóhídra kényszerített a nagyszerb nacionalizmus a horvátok ellenében.

Ukrajnában ma minden kibontakozási változat lehetséges, de akár egy kiterjedt polgárháború veszélye is.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
távozz a magyar közéletből
2014. február 24. 16:53
nekem az látszik Kárpátalján hogy is sikerült a természetes nemzeti(ségi) alapú összefogást megosztani a kisországbeli ballibsi söpredék helyi seggnyalóinak A SZAR MAGYAR CSÜRHE KÉPTELEN BEREGSZÁSZON ÚGY ÖSSZEFOGNI MINT AZ OROSZOK SZEVASZTOPOLBAN
Türelem
2014. február 24. 16:46
Martonyi helyett, a V4-ek értekezletén Önt kellett volna szerepeltetnünk. Közelebb kerültünk volna az igazsághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!