Devizagettó

2014. január 20. 07:29

Számomra ez az eset nem is igazán ingatlan-, vagy devizahiteles kérdés, hanem egy újabb illusztrációja az állam hatékonysági deficitjének.

2014. január 20. 07:29
Veress Jenő
Népszava

„Hallom, hogy a 80 ócsai háznak - félmillió/négyzetméter - csak a fele belakott. A 2,5 milliárdért felépített 80 épületből alig 42 talált bérlőre, ezért a kormány a katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállássá minősítette át a szociális lakóparkot. És ötmillióért őrzik havonta. Ott van rengeteg szomorú ember, akinek nem jut munka. Ha egy csepp esze lenne a világnagy kormányzatnak - ahogyan nincsen neki - a képzetlen ócsai szegényeket őrző-védő tanfolyamra íratnák be. És azt az ötmilliót (plusz áfa) a lényegre költhetnék, és a helyiek kaphatnák meg. Ők őrizhetnék a parkot. Tudom: ez az ócsai perpetuum mobile. De itt legalább működne…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. január 20. 10:56
én azt nem bánnám, ha végre ezeket az alakokat is őrizné valaki, valahol.
magnamater
2014. január 20. 10:37
Számodra ez nem ingatlan vagy devizahitel , hanem helyezkedési kérdés: a bankokat bántani tilos,de az államot, és főleg az Orbán kormányt szidni,ez most a balos irányvonal.
Agricola
2014. január 20. 09:44
A kibic mindent jobban tud, felelőtlenül beugat azoknak akik a felelősség terhe alatt dolgoznak.
balbako_
2014. január 20. 09:22
A szocialisták szabad demokraták futószalagon gyártották az eladósodottakat, (személyeket, önkormányzatokat, országot) ez a kormány viszont segít rajtuk ez a nagy büdös különbség Veress! Arról nem is besszélve, hogy lapított, mint szar a fűben amikor az eladósítás folyt illő lenne, ha most is kussolna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!