Vízkereszt, vagy amit nem akartok, de muszáj

2014. január 21. 08:17

Persze lehet fanyalogni és értetlenkedni konkrétan ezen vagy azon, vagy amazon a néven. Igen, szerintem is lehet, vagyis persze inkább csak lehetne.

2014. január 21. 08:17
Lendvai L. Ferenc
Galamus

És persze lehet fanyalogni és értetlenkedni konkrétan ezen vagy azon, vagy amazon a néven. Igen, szerintem is lehet, vagyis persze inkább csak lehetne. Én is tudom, hogy a kampány levezénylésére Gyurcsány Ferenc lenne a legalkalmasabb, a miniszterelnöki tisztség betöltésére meg Bajnai Gordon. De azok, akik – velem ellentétben – hetek óta a közös lista mellett kardoskodtak, szintén ismerhették volna a természet ama törvényét, amely szerint mindig az erősebb kutya adja a miniszterelnök-jelöltet. Ha nem ismerték, az ő bajuk, most ne a természettörvényeknek tegyenek szemrehányást. Azok viszont, akik mindvégig amellett kardoskodtak, legyenek bár mégoly kiváló és általam nagyrabecsült emberek, hogy a DK jöhet, de az elnöke ne jöjjön, lássák be véglegesen és abszolúte (mert többé-kevésbé már belátták), hogy ez képtelen követelés volt. Elvileg is, hiszen nem szabhatunk ilyen föltételeket a partnerünknek, és gyakorlatilag még inkább, hiszen a DK csak az elnökével az, ami.(…)

Ezeket a dolgokat tehát előre lehetett látni. Mondjuk Fodor Gábor negyedik helye a listán tényleg meglepetés, de megvan a maga logikus magyarázata. A Liberálisokról ugyan nem tudjuk, mekkora párt, de kétségtelenül indulni akart a választáson saját jelöltekkel, és a fóti eredményével egyszer már okozott meglepetést az egyesült baloldal jelöltjével szemben, amit tanácsos volt elkerülni a jövőre nézve. Sem a magát szociáldemokratának nevező csoport, sem a konzervatív (éspedig tényleg konzervatív) MoMa mozgalom nem kívánt indulni és jelölteket állítani, ezért az összefogásba való bevonásuk más formát kell hogy öltsön. Viszont örüljünk egy kellemes meglepetésnek: Kuncze Gábor indulásának, még ha ez nem is listán történik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. január 21. 11:39
Érdekes a baloldali szavazók nem kérdezik meg miért a szétrohadt SZDSZ adja az első 4 helyezettet? Ők nem olyan érdeklődős fajták?
Vegbela1968
2014. január 21. 11:12
Hasonló magasztos elvek alapozták meg a Molotov-Ribbentropp paktumot is, mert hát az angol és lengyel fasiszták elleni harc MINDENRE feljogosít. Nem? ÁVH-s tetvek vagytok, Lendvai, a Sztalin u. 60 pincéinek szagát érezni rajtatok, meg hát pónem est omen, hogy finom legyek. Remélem, megbuktok, mert miattatok nem jutonk ötről a hatra.
puszika
2014. január 21. 11:00
Lendvaikám! Nyakig vannak a szarban! Örüljön hogy nem hullámzik!
Öreg
2014. január 21. 10:54
Lendvai a csattanóval- Kuncze- alulmúlta önmagát! Ez az igazi tett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!