Csak ezt ne!

2014. január 24. 14:53

Könyörgöm, pár hét van a választásokig, ilyenkor nyilván minden jelképes cuccot hatványozottan át kell gondolni, hogy mennyit hoz és mennyit visz.

2014. január 24. 14:53
Koplárovics
Spiler.info

„Így többé-kevésbé el is evickéltünk 2014 elejéig, a választások karnyújtásnyira, a Fidesz-KDNP toronymagasan a legesélyesebb, a baloldal még összefogva is szerencsétlenkedik (»Összefogás« – ez aztán kreatív, basszameg), erre…

Erre jön a Magyar Krónika meg az azt kísérő felkérőlevél, tényleg azzal a modorosan és erőltetetten archaizáló, időtévesztett nyelvezettel, ami Kerényinek tagadhatatlanul sajátja, és amit joggal röhög ki bármilyen normálisan gondolkodó ember, azzal, hogy »anyám, és ez a trendi jobboldal?«. Erre jön a Szabadság térre tervezett megszállási emlékmű vagy mi, ami alapvetően szerintem jószándékú kezdeményezés – de kérte valaki? Volt politikai nyomás? Követelték antifa szervezetek, vagy mi? Minek kell plusz támadási felületet kínálni, amikor ilyen emlékmű-állítási téma szóba sem került? Könyörgöm, pár hét van a választásokig, ilyenkor nyilván minden jelképes cuccot hatványozottan át kell gondolni, hogy mennyit hoz és mennyit visz.

És persze, itt van a remek ötlet a közgázos Marx-szobor eltávolításáról – mindezt ATV-ben büszkén remegő tinédzserek előadásában. Ez is nagyon kellett. Pláne azzal az üzenettel, hogy azért, mert antiszemita volt. Egy jobboldali szájából ez igen hitelesen hangzik, tekintettel arra, hogy a képzeletbeli »nemzeti panteon« cseppet sem terhelt khm… az adott témában igencsak éles megfogalmazásokat kinyilatkoztatott emberektől (figyelem: irónia, cinizmus!).

És most, hogy még azért a Zöld Pardon-bezárás és társai után kicsit tromfoljon rá az aktuális kormány a budapesti fiatalok között meglévő toronymagas népszerűségére (megint irónia…), kitalálja a BRFK, hogy a fővárosi éjszakában random módon razziát tart péntek este és úgy igazoltatgatja majd henyélő életmódot folytató fiatalságot. Itt sem magával a ténnyel van a baj, de könyörgöm – most, éppen most? Hogy jöhessen majd a fikaáradat, hogy itt tényleg a viceházmesterek rendőr- és nyugdíjas-álomállama valósul meg, ahol a házakban »lakók laknak«, a »fiatalok pedig inkább menjenek borbélyhoz«?
 
Nagyon szépen kérem, hogy ezeket és az ehhez hasonló akciókat állítsuk le és ha nem kényszerítenek, akkor önkéntelenül ne rázzuk meg a pofonfát, pláne ne álljunk is alatta utána rendületlenül.

Nagyon nem szeretnénk áprilistól Gyurcsányt, Karácsonyt meg Kunczét hallgatni a jobboldal elmúltnégyévéről.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. január 25. 09:38
"Csak ezt ne!" De igen! Egyszerűen szükség van rá. El kell terelni a figyelmet az évszázad mutyijáról! Nehogy már Paksról beszéljen mindenki!
Hober Marlow
2014. január 25. 08:06
Ez pontosan így van, a balfaszokat NEM a hülyeségben kell lenyomni, abban verhetetlenek :D
Felebarát
2014. január 24. 23:14
nah van ilyenis :D végre... de rég óta várom az ilyeneket
Justicia
2014. január 24. 18:54
"Ha ballibbant kormány lesz, akkor itt kő kövön nem marad." Az "elmúlt 8 év" bizonyította, hogy orbán mire képes ellenzékben. Ha veszítenek, már kő sem marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!