Az LMP utolsó esélye

2014. január 22. 12:00

Megjelent egy olyan igény, amely már nem a kádári elvek mentén szocializálódott sekélyes populizmusra fogékony, hanem tudomásul veszi a piac- és információgazdaság realitásait.

2014. január 22. 12:00
garmr
A KARD

Ugyanakkor, az elmúlt pár év egyik biztató elmozdulása, hogy láthatóan kezd kialakulni egy olyan választói réteg, amelyik kezdi tudatosan és határozottan elutasítani ezt a fajta politikai provincionalizmust. Megjelent egy olyan igény, amely már nem a kádári elvek mentén szocializálódott sekélyes populizmusra fogékony, hanem tudomásul veszi a piac- és információgazdaság realitásait, ingerküszöbét pedig már nem viszik át az ostoba demagóg politikai lózungok.

Ez a réteg ma a magyar politikai élet árvaháza. Választásokon a fideszmszp szóba sem jöhet, a buzi-cigány-zsidó radikális szentháromságon alapuló (bár újabban szívecskés szdsz-esedő) jobbik pedig említésre sem méltó. Az egyetlen látható politikai entitás ebben a szegmensben a Schiffer féle LMP. Jelen formájában ez az alakulat is azonban gyenge, erőtlen, politikusai jellegtelenek és karakter nélküliek, ráadásul a pártot átszövi valami elmaradott és homályos zöld romantika is. A magyar politikai közeg szánalmasságát jelenti azonban az a tény, hogy még egy ilyen alakulat is kiemelkedik a többi közül azzal az egyszerű ténnyel, hogy az LMP az egyetlen pártnak tekinthető amelyik legalább konzekvens maradt az elmúlt négy évben az elveit tekintve, valamint napirenden tartanak olyan témákat, mint például az ügynökakták nyilvánosságra hozatalának ügye, ami ugye a többi kommunista utódpártnak (minden bizonnyal az érintettség okán) nem érdeke.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2014. január 22. 15:13
Azzal, hogy Karácsony és Jávor és tsai kiléptek (erős szadesz szimpatizánsok), sokat tisztult az LMP. Schiffer karakán anti szdsz-mszp kiállása határozottan szimpatikus. Szurkolok nekik, hogy bejussanak. A hatalmas Fidesz-erő méltó ellensúlya lenne (mert ellensúly kell, barátaim!).
KannibálTatárÚr
2014. január 22. 15:06
Azt hiszi magáról hogy okos. Pedig csak nem tud róla hogy a piac bedöglött.
Akitlosz
2014. január 22. 14:12
Persze persze, minden "látható" párt büdös a láthatatlan Konzervatív Anarchista Reform Diplomáciásoknak.
OmegaMale
2014. január 22. 14:05
"Megjelent egy olyan igény, amely már nem a kádári elvek mentén szocializálódott sekélyes populizmusra fogékony, hanem tudomásul veszi a piac- és információgazdaság realitásait." Hogy van az, hogy a befektetők és a pénzügyi szektor szereplői valamiért mindig azt tekintik alapfelállásnak, a másik fél mindig hátrányból indul? Hogy mer itthon bármelyik is üzleti tisztességről beszélni, amikor csak egyoldalúan hajlandók bárkivel szerződni? Ugyan miért kéne olyan poltikai erőnek léteznie, ami ezt a felállást szentesíti? Ezt anno a szocik is simán tudták... Libsi-magyar szótárban populista mindenki, aki arra törekszik, hogy önerőből, piócák és nagy zsák téglák nélkül létezhessen. A kádári nem attól volt kádári, hogy nem akart önálló lenni, hanem attól, hogy elhitte: annyi elég az önállósághoz, amennyi kényelmes. Kik mondják meg, mi az "információ"? Biztos a Ténytár blog.... XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!