Lelkileg nehéz

2013. december 10. 18:31

Szerettem volna mentős lenni, de azt különféle jogi akadályok nem tették lehetővé. Már-már lemondtam róla, amikor egy ismerősöm jelezte, hogy beteghordó még lehetek.

2013. december 10. 18:31
Vona Gábor
Facebook

Voltam már felszolgáló, közmunkás, piaci kofa, kőműves segédmunkás, kisbolti eladó, fakitermelő. Ma újabb állomásához érkezett az álruhás országjárásom.

Szerettem volna mentős lenni, de azt különféle jogi akadályok nem tették lehetővé. Már-már lemondtam róla, amikor egy ismerősöm jelezte, hogy beteghordó még lehetek. És ma lettem is.

Fizikailag is nehéz és odafigyelést igénylő, nagy felelősséggel járó feladat, de elsősorban lelkileg megterhelő munkakör. Egy félórára, órára részesévé válunk egy emberi sorsnak, egy kiszolgáltatott élethelyzetnek. Nem csupán külső sérüléseket, sebeket, betegségeket látunk, de belső megrázkódtatásokat, fájdalmakat is. Meg persze tartást, reményt, küzdelmet és szeretetet is.

Amikor megkérdeztem a kollégámat, hogy tud derűs maradni nap mint nap, azt mondta, igyekszik viccelődni, kedves lenni a betegekkel, és nem hazavinni az érzéseket. A bácsiról, aki elbúcsúzik a feleségétől, mert úgy érzi, nem jön többé haza, vagy a néniről, aki nem akarja elhinni, hogy csak egy másik intézetbe kerül, azt hiszi, valami nagy baj van, és egész éjjel sirdogál. Nem egyszerű…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. december 11. 08:04
Országunknak Vona féle jobbik pártra nincs szüksége, embereket megosztó izgató balhézó párt.Magyar népnek békés időszakra van szüksége hogy a szocik-szdsz által okozott nyomor sebei begyógyuljanak.Erre az Orbán kormány képes . Hangzatos szoci jobbik az elmúlt mszp-szdsz kormány csődbe való kormányzását kiabálják a Fideszre ,közben milliárdos megtakarításról jóval 3% alatt deficit ,munkahelyek teremtéséről bérek emeléséről rezsi csökkentésről gazdasági növekedésről gyesgyed pénzbeli támogatásról a valós igazság,,,hülyéket lehet megetetni félelemmel káosszal csőddel süllyedéssel,,választás előtt a ballibsik a jobbikkal együtt hazugságokat állítanak.
blumen
2013. december 11. 07:49
Remélem a keresetéből futja néhány bohócsapkára,mert már csak ez hiányzik a kelléktárból.
ballada
2013. december 11. 07:40
Vona még akasztott ember nem voltál ,,,vagy utolsó állomásod lesz ?????Vona te azt hiszed hogy minden egyéni sorsot meg tudsz oldani ,hisz a kormányzáshoz nem vagytok elegen,fütyülsz te a bajokra ,,,most télvízidején választás előtt kirándulgatsz a jó dolgodban,,,de gyf bajnai idejében miért bújtál el ,,nem voltál közel a választáshoz no meg a húsosfazékkal nem volt kilátásba a koalíció mert az szdsz kiszorított.
dolby_dolby
2013. december 11. 00:01
Legközelebb menj egy napra sakternek, vagy a holokamu múzeumba portásnak. Majd Chanád segít elintézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!