Itt a racionalitás ideje

2013. december 07. 16:49

A politikám mérsékelt, ám az Orbán-rezsimmel szemben valóban radikális a DK. Én pedig ennek a pártnak vagyok a politikusa. Interjú.

2013. december 07. 16:49
Vadai Ágnes
168 Óra

Mintha radikalizálódna.

A politikám mérsékelt, ám az Orbán-rezsimmel szemben valóban radikális a DK. Én pedig ennek a pártnak vagyok a politikusa.

A kemény hangütés inkább pártfegyelem és nem belső elhatározás kérdése?

Nem a pártfegyelem motivál. Úgy érzem, nincs más eszköz ezzel a rendszerrel szemben. Természetesen sok parlamentáris eszközzel élek: felszólalok, írásbeli kérdéseket adok be. Ám azt gondolom, hogy a feleségverő Balogh még most is a Fidesz tagja lenne, ha nincs a monoklis akciónk. Lehet, hogy sokkoló volt, de megértették az emberek. Azóta levelek tucatjait kapom. Van, aki a látleleteit küldi el, hogy bizonyítsa: valós problémáról beszélünk.

Nem arról van szó, hogy a monoklis tüntetés, a hazaárulózó kiabálás, a parlamenti virrasztás, az Arany mikrofonállvány-díj átadása a köztévében inkább népszerűségnövelő akciók?

Mérhetetlenül unom, hogy nekem a nácik miatt kell felszólalnom, akciókat szerveznem. Egy normális országban az ilyen aggasztó jelenségekről külső hatás nélkül is elindulna a parlamenti diskurzus. Nálunk a kormánypárti képviselők nem is akarnak tudni társuk nőverési ügyéről és arról, hogy a monoklis akcióm miatt pénzbírságot kaptam az Országgyűlés elnökétől. A baj éppen az, hogy sokan félrefordítják a fejüket. Amikor elfogadhatatlan hangnemben beszéltek Selmeczi Gabrielláról, ugyanígy tiltakoztam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishusi69
2013. december 08. 16:25
"Kiváncsi volnék a Gyurcsány mit értékel benned!?" A f*szát
leech
2013. december 08. 16:14
"Mérhetetlenül unom, hogy nekem a nácik miatt kell felszólalnom, akciókat szerveznem." Bárcsak találkoznál eggyel , valahol a nagyvilágban , tudod olyannal , amelyiknek a bakancsa piros cipőfűzővel van bekötve !
hátakkor
2013. december 08. 15:57
Vadai, még 120 nap és cumi!
várúr
2013. december 08. 14:41
Csak egyetlen hazugság: a feleségverő már rég nem volt tagja a fidesznek, amikor Vadai a monoklijával bohóckodott. A festett monokli akár valódi is lehetett volna. Akkor tán kevesebbet hazudozna ez a nőnek látszó lény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!