Emberi százlábú a NAV előtt

2013. december 29. 16:57

Az egész NAV-botrányból a dosszié színe az, amit biztosan tudunk. Amúgy nincs is botrány.

2013. december 29. 16:57
Piréz Róbert
Tutiblog

„Úgy álmodozik Horváth András és a mögötte kígyózó emberi százlábú az 1000-1700 milliárdos csalásról, mint valami talált pénzről, amiért csak le kell hajolni. Csak szándék kell hozzá és becsületes NAV dolgozók. Akkor aztán másnap már faraghatjuk elefántcsontból a kispesti rendelő budijának kilincsét, építhetünk párezer panorámás lakást a hajléktalanoknak, meg egyébként is minden sokkal jobb lesz. Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak, de most nem hitelből, hanem Ceausescu elveszett kincséből a multik által elcsalt adóból. Végre megint az lesz a politikai lényege, hogy kinek és mennyit adjunk a végtelen pénzből.(...)

A sokat emlegetett 1000-1700 milliárd inkább 30-50 milliárd lehet. Magyarországon a teljes adórés, ami a megállapított, de nem fizetett adókat jelenti, az billeg 1000 milliárd környékén. Általánosan elfogadott szám, ami mögött komolyabb módszertan van, mint egy szerencsétlen NAV-alkalmazott spekulációja.  Abban pedig benne van a kínai piac, a kiskocsma, a gyerek fűnyírása a szomszéd nénikének, a tönkrement cégek és természetesen a multik által elcsalt adó. Ennyit Ceausescu elveszett aranyáról.

Persze 50 milliárdért még 200 ember sem megy tüntetni. Annyit napi szinten elvernek idiótaságokra. Nem tétel. Kijön belőle talán egy völgyhíd és néhány 30 centiméteres kilátó.

Az egyetlen konkrétum, amit a tüntetők hitelesen toltak, az a zöld dossziék lengetése volt. Mert az egész NAV-botrányból a dosszié színe az, amit biztosan tudunk. Amúgy nincs is botrány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. december 29. 23:00
"Persze 50 milliárdért még 200 ember sem megy tüntetni."Princ gábor postabank 145 milliárd hiány, kulcsár 20milliárd (sacc) ,moszvai nagykövetség épülete el kótyavetyélése,bajnai 2009-ben 20 milliárd felvett euró hitel miatt se izgatták magukat a magyarok.
ormányos csillós
2013. december 29. 21:51
Piréz Robi, ennél értelmesebbnek gondoltalak. De ha tényleg így van ahogy írod ,akkor ugyan miért nem áll össze a kivizsgáló bizottság?? Akkor mitől teccenek félni? Na.....? nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt ???
cutcopy
2013. december 29. 20:45
"a dosszié színe az, amit biztosan tudunk" Ezeknél a szemfényvesztő bujtatott bolsevikoknál ebben sem lennék biztos..
Berecskereki
2013. december 29. 20:40
Ment a gyűjtőbe ez a két szerencsétlen vakegér és mindjárt tisztább lett a levegő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!