Hogyan lettem dinoszaurusz?

2013. december 20. 18:18

A Fidesz számára Szűrös, Pozsgay vagy a sajnálatosan megtévedt kormánytagok nem kommunisták, a húszas-harmincas éveikben járó MSZP-sek viszont igen.

2013. december 20. 18:18
Lendvai Ildikó
NOL

„Az új politikai zoológia szerint a dinoszauruszlét talán legfontosabb ismérve, hogy e faj példányai alkalmas célpontjai a kommunistázásnak. Az én esetemben ez stimmel is, nem a saját szerepemet akarom eltagadni tehát a 80-as évek második felének széteső állampárti apparátusában, amikor azt mondom: Orbánék szótárában a »kommunista« nem egyenlő a pártállami múlttal. Már emlegetni sem illik, hogy a Fidesz számára Szűrös, Pozsgay vagy a sajnálatosan megtévedt kormánytagok nem kommunisták, a húszas-harmincas éveikben járó MSZP-sek viszont igen. Bajnai KISZ-es, Orbán, Stumpf vagy Kövér nem. Schmitt Pál nem dinoszaurusz, Kovács László igen. Orbán világos magyarázattal szolgált: kommunista mindenki, aki a Fidesz érdekei szerint hazaárulónak, a nemzet ellenségének számít. Aki nyitottabb, modernebb, barátságosabb és demokratikusabb nemzetfogalomban gondolkodik, aki beleborzong a »nemzeti szabadságharc« álságos és giccses retorikájába. Kommunista az egész ellenzék, mínusz Jobbik. Parti Nagy Lajos nyelvújításával ők az »aknakomonisták«, női egyedeikben »komofeministák«, akik nem részesülhetnek a »sporttárskeresztényi szeretetben«. A dinoszaurusz fő jellemzője tehát, hogy nem turul. Vagy nem eléggé az. Orbán a kommunista ideológia egyik vonását: az internacionalizmust növeszti ijesztő szörnyeteggé. Támaszkodhat persze arra az össznépi emlékre, hogy a Kádár-rezsim valószínűleg Trianont kompenzálandó, a leginternacionalistább volt a környező országok pártjai közül. A nemzeti sérelmeket gondosan elhallgatta és elhallgattatta. Ehhez képest eltörpül, hogy a mai »kommunista« nem államosít, hanem a magántulajdont védi, nem keletre orientálódik, hanem nyugatra. Ezzel csak azt lehet igazolni, hogy a kommunista nemcsak dinoszaurusz, hanem ráadásul labanc is.

Egy öregedő, labanc dinoszaurusz – tudunk-e ennél riasztóbbat? Mit csináljak, mégis beleragadtam. De egyben talán tudok segíteni: a növényevésre való szoktatásban. Mert csupa húsevő falkavezér nem fog megférni nemhogy az országban, de még a demokratikus oldalon sem. Hogy nem lesz jó vége, ha egy új politikai generáció kivérzik az ellenzéki pártok közti háziversenyben, és ettől még hamarább amortizálódik, mint a miénk. Nem igaz, hogy nincs bennük tehetség. Kár lenne értük. Meg értünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2013. december 21. 12:04
Menj feküdj be Lenin mellé a Mauzóleumba ! Mumifikálódjatok együtt ,és beszélgessetek az egyenlőségről . Lejárt az időd .
6qwasyx
2013. december 21. 10:27
Baloldali dal: Kispolgárok nem vagyunk, s így pénzünk sincs elég, Jól sem mindig lakhatunk, habár ez illenék, De új világot építünk mi éhgyomorra még, S ez a legszebb mesterség. Élesebb legyél a késnél, Harcosabb a szenvedésnél, Mert az ember másokért él, S ez a legszebb mesterség. Jobboldali dal: Nagypolgárok, az vagyunk, s így pénzünk is elég, Jól is mindig lakhatunk, habár nem illenék, De új világot építünk mi teli hassal még, S ez a legszebb mesterség. Élesebb legyél a késnél, Harcosabb a szenvedésnél, Mert az ember magáért él, S ez a legszebb mesterség.
kukagyerek
2013. december 21. 10:03
Dinoszaurusz? Egy csirkefarháthoz jobban hasonlítasz!
enes
2013. december 21. 09:26
"...Egy öregedő, labanc dinoszaurusz..."- ribanc. Bocs, a szóviccért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!