A női egyenjogúságról

2013. november 28. 17:55

A nyugati társadalmak képesek egy egészséges vonalat meghúzni, hogy meddig érvényes az, hogy „a nők igenis egyenlők a férfiakkal”, és hol kezdődik az, hogy „a nők igenis egyenlőbbek a férfiaknál”.

2013. november 28. 17:55
Weszprémy Gábor
Campusonline
„A nyugati társadalmak képesek egy egészséges vonalat meghúzni, hogy meddig érvényes az, hogy »a nők igenis egyenlők a férfiakkal«, és hol kezdődik az, hogy »a nők igenis egyenlőbbek a férfiaknál«, azaz mikor jelenik meg a »gyengébbik nem« ideája. Azonban a kérdést sokan nem rugalmasan kezelni, elgondolkodni azon, hogy az a bizonyos vonal folyamatosan mozog, hanem körömszakadtáig (gépelve a klaviatúrán, majd posztolva a Facebookon) védik az elért eredményeket. Például, hogy ne kelljen belépőt fizetni a Dobozba.

Sajnálom, hogy vannak férfiak, akik a »jóindulatú szexizmus« csíráit, azaz a lovagias eszmék apró gyöngyszemeit sem örökölték apjuktól, nagyapjuktól; ez sajnos civilizációnk szégyene, mert mi akkor is férfiak maradunk, ha a nők nem is tudják eldönteni, hogy ők most mennyire egyenlők. Férfiként nem zavar, ha ilyen esetek kapcsán negatív diszkrimináció ér azért cserébe, hogy a nőket meg pozitívan különböztessék meg.

De már nem csak a plusz ezresről szól ez a történet, hanem arról, hogy nők arányokra hivatkozva akarnak helyet a törvényhozásban. Azért, mert a számok szerint kevés a nő. És mi van, ha tudás, szakértelem szerint meg a férfi a jobb?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. november 29. 07:20
Ez most egy hülyeség. A belépő ingyenessége NEM a férfiak nőkkel szembeni lovagiasságának a része. Ez akkor merülhet fel, amikor a nőét a férfi fizeti ki. Feltéve, ha az megengedi. Mert mondhatná azt is a hölgy: "... miért fizessen nekem egy vadidegen figura bármit is? Mi vagyok én? Prosti?"
Akitlosz
2013. november 28. 20:26
Ez az izé, hogy úgy mondjam ügy, nem kicsit túl van lihegve. Ennyire nem fontos az ügyben nyilatkozók véleménye, hogy erről szóljon már napok óta a Mandiner.
bolá
2013. november 28. 18:46
A nyugati társadalmak egészségességéről lásd a brüsszeli karácsonyfa esetét!
Trillian
2013. november 28. 18:37
Pozitív diszkrimináció nincs, csak diszkrimináció, ami negatív. A törvényhozásba meg azok kapjanak helyet, akik megkapták a szükséges szavazatokat, nemtől függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!