A történelem vége

2013. november 13. 11:36

NER = lopás + hatalom + babona. Nincs már mit elemezni: nekik így jó, és úgy tűnik, nekünk is.

2013. november 13. 11:36
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Itt a nyakunkon a kisgömböc, nem fog jóllakni soha, és nem látszik a bicskás gyerek, aki széjjelhasítaná. Pedig már szinte csak ez maradt, hogy hátha valaki belülről nem bírja tovább, és borít. De hát megvolt az is, voltak bátor pártütők, milliárdos mutyikra hívták fel a figyelmet. Kínos is volt pár napig, aztán elsimult;. bedobtak gyorsan ezt-azt a fiúk, hogy más legyen a téma. És azóta is szedik a sápot, egyre nyugodtabban, amennyijük van, annyit érnek, és napról napra többet.

Megtanultunk vágyakozni az után, ami a miénk. Nincs már mit elemezni azon, hogy miért lehet életfogytiglan alkotmánybíró a kutyájuk kölyke, miért nehezebb szavazni a magyar állampolgárnak Angliából, mint Erdélyből, és miért nincs eljárás, ha bizonyított a korrupció. Nincs mit kérdezni, és nem maradt senki, akit meg kellene győzni.

Azért, mert nekik ez így jó. És azért, mert nekünk is jó ez így.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 13. 22:39
FUKUYAMA ELMÉLETE Francis Fukuyama világhírű cikke A történelem végéről 1989-ben jelent meg („The End of History”, The National Interest, Summer 1989), könyv alakban pedig 1992-ben A történelem vége és az utolsó ember címmel látott napvilágot (The End of History and the Last Man, London, Penguin Books). Központi gondolata, hogy a szovjet típusú szocialista rendszer bukásával elhárult az utolsó akadály az emberi nem történelmének legfejlettebb kormányzati formája, a nyugati típusú liberális demokrácia globális térhódítása elől. Fukuyama elméletének alapja a hegeli úr–szolga viszony, amely szerint a történelem folyamatát az emberek közti, elismertségért folytatott harc határozza meg, és amelynek végpontja egy olyan társadalmi környezetet megteremtő államforma, amelyik kielégíti az emberiség „legmélyebb és legalapvetőbb igényeit”. Ezt a kormányzati formát azonosítja Fukuyama a liberális demokráciával, ami az eddig létezett politikai rendszerek közül a legnagyobb fokú szabadságot biztosítja polgárai számára. A történelem vége tehát annak beteljesülését, nem pedig a lezárulását jelenti; a történések folyamata természetesen nem ér véget, csupán az ellentétes ideológiák harca zárul le. Ez értelmesebb mint twá!
1120
2013. november 13. 20:57
Nézegetik a mért pártszimpátiákat a HVG-nél (is) ....és nem hisznek a szemüknek...és idegesek...és tehetetlenek...és frusztráltak. "Hülye ember a magyar"-mondják... Azt a szívességet persze nem teszik meg, hogy hazát váltsanak, mert Tel-Avivban budit pucolni nem egy komoly távlat. Így hát maradnak. Nem baj. Komolyan mondom, már hiányoznának, ha nem lennének! Valóban nem változott itt semmi sem - és nagyon úgy fest, hogy még jó ideig nem is fog... A kutya ugat, a karaván halad. Pontosabban: a kutyáink ugatnak, a karavánunk meg beindulni látszik. A végén még helyreáll a világ rendje! Jaj... :)
HSL
2013. november 13. 20:57
magyar politika klasszikus receptje x évszázada
IgazságosIzomViktor.
2013. november 13. 20:50
Na ez az!Ez a lényeg!Nem azért kell Orbánt leváltani mert rezsit csökkent,visszafizeti az IMF hitelt(egy sokkal drágább hitelből)meg javítani próbál az emberek helyzetén,hanem azért mert ennek farvizén maffiamódszerekkel kormányozza az országot.És ezt egyértelműen azért tehetik meg mert 2/3 ot kaptak a választóktól.Ha továbbra is 2/3 ot kapnának(ennek esélye most minimálisnak tűnik),ez az egész még sokkal rosszabb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!