De mi lesz a devizásokkal?

2013. november 06. 08:05

Ennél azért többet vártunk. A Fidesz azt ígérte, megoldja a deviza(alapú) hitelt felvevők problémáit. Vagyis mindét, úgy általában.

2013. november 06. 08:05
Tevan Imre
Népszava

Egy olyan intézkedés, mint a tegnap villámgyorsan elfogadott törvénymódosítás, eleve nem tekinthető az ígéret betartásának, hiszen az csak az érintettek töredékére vonatkozik, vagyis a 20 millió feletti hitelt felvettekre és a 90-180 napja lejárt tartozásúakra. Tudniillik ők léphetnek most be az árfolyamgátba.

Azt lehetett előre tudni, hogy bármit javasolnak is a bankok, a nekik még szeptemberben adott november 1-ejei határidőig, azt nem fogja elfogadni a kormány, hiszen a színjáték célja az volt, hogy a hitelintézeteket tovább lehessen ekézni, miközben napirenden tartják a témát, de úgy, hogy a »megoldás« a választásokhoz minél közelebb kerüljön napvilágra. (...)

A törvénymódosító Rogán nem is hasonlít a korábban fenyegetőző Rogánra. Szó sincs már arról, hogy a devizahitelesek zömének csökkentik a törlesztőrészletét a bankok kontójára. Úgy látszik, a Fidesz közben megértette (Varga elmagyarázta Rogánnak?), hogy ha több százmilliárd forinttal terhelik meg a magyar bankrendszert, azt az egész gazdaság bánja. Rendben. De mi lesz a devizaadósokkal?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. november 06. 19:28
A Fidesz nem ígér olyasmit, hogy "megoldja a deviza(alapú) hitelt felvevők problémáit". Hazug pöcs!
Rudy
2013. november 06. 14:39
"Mentsék meg a devizahiteleseket a kormány megmentésétől!" Így kommentál Dr Léhmann ügyvéd, aki több pert nyert már bankok ellen, nevezetesen sikerült a szerződések "semmissé" nyilváníttatása. - A magyar jogszabályok egyértelműen rávilágítanak arra, hogy bankok hibájából, számtalan szabálytalan szerződést kötöttek, így ezek érvénytelenek! A banknak, a kölcsönvevőnek nyújtott akkori Ft értéket kell kiindulópontnak tekinteni független attól, hogy EU, SCF, vagy bármiben történt nyilvántartása! Tehát az adós a felvett FT összeggel tartozik! Erre - mivel a tranzakció FT ban történt - csak a mindenkori jegybanki alapkamattal tisztességes növelni. Amennyiben a kormány a lakosságnak szeretne segíteni, a bíróságokra bízná a pereket. folytatását.
Agnieszka
2013. november 06. 09:16
Az első Orbán kormánynak volt egy nagyon kedvező lakás finanszírozási projektje, ami a dolgozó, adózó rétegnek kedvezett. A hiba ott volt, h. nem rendeltek hozzá értékhatárt, és végül is a gazdagok, az MSZP-s képviselők, polgármesterek színe-java jól járt mert még mielőtt Medgyessyék megszüntették, gyorsan felvehettek, nagyon komoly összegeket. Ebben az időben devizahitellel főleg autót vettek, és nem is jártak vele rosszul. Ezután jött a szép, új világ, a hiteltanácsadók aranykora és a devizahitelezés nagyban. Miért nem a Veres volt pénzügyminisztert kérdezgetik a Népszavától, hogyan történhetett ez meg, Európában egyedülálló módon, a svájci hivatalos szervek hivatalos figyelmeztetése ellenére? A Fideszen számon kérni, ráadásul nem konkrét ígéreteket, a bankok hatalmát, lehetőségeiket a megtorlásra, fenyegetéseiket minden számításon kívül hagyva egy minden szimpátiájával az előző, a felvevő korszak prominenseihez oly erősen kötődő lapnak, mint a Népszava, talán mégiscsak túlzás, kedves Tevan úr.
tevevanegypupu
2013. november 06. 08:21
Talan a Nepszavanak nem kellene szemrehanyni ezugyben sem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!