Gazdag és szép

2013. november 09. 09:15

Barack Obama úgy döntött, folytatja azt az eléggé el nem ítélhető szokást, hogy kampányát leginkább támogató barátait és szövetségeseit nagyköveti kinevezésekkel köszöni meg.

2013. november 09. 09:15
Sitkei Levente
MNO

„April Foley Bush elnök régi barátnője volt a Harvard Business Schoolban és republikánus, Eleni Tsakopoulos-Kounalakis ugyanakkor demokrata gondolkodású és pénze is oda ment, miként Colleen Bell sem takarékoskodott, ha Obama kampányáról volt szó. Azaz Obama pontosan ugyanazt teszi, mint elődei.

A Gazdagok és szépek című, világszerte minden nézőcsúcsot megdöntő, roppantul népszerű tévésorozat egyik producerét hónapok óta esélyesnek tartották a budapesti posztra, esetében felmerült még Belgium is, amely azért elárulja, mennyire elkötelezett népünkkel kapcsolatban a leendő amerikai nagykövet. Budapest gyönyörű, a klíma barátságos, az erődnek is beillő Szabadság téri nagykövetség ablakából szép kilátás nyílik a szovjet emlékműre, s vélhetően nem lesz olyan dolga Colleen Bellnek, amit ne tudna megoldani, vagy megoldatni hadseregnyi emberével, akik a nagykövetségen dolgoznak. Csakhogy a világ egy picikét megváltozott diplomáciai téren, mégpedig az amerikaiak kárára. A felsorolt nagykövetek felhalmoztak egy olyan politikai ballasztot, amelyet mindig továbbadnak az újonnan érkezőnek, s ahhoz a hónapok-évek során hozzáragasztja majd Colleen Bell a saját részét. A tévéproducer meghallgatja majd a gyorstalpaló eligazításon, mit is kell tudni mindenről, s mi is történt az elmúlt időszakban, majd felismerve, hogy se Európai Parlament, se pisilő kisfiú, majd szembesül azzal, hogy azért kedvesebb is lehetett volna az elnök, ha már meg akarja köszönni a kampánytámogatást. Kedves ajándékként két nappal ezelőtt tiltakozott hivatalosan az amerikai nagykövetség az ellen, hogy Horthy Miklósnak szobrot állítottak egy budapesti református templom előterében, a kormányzót egyszerűen csak »náci szövetségesnek« nevezve. Szegény Colleen Bell majd elborzad, hogy micsoda nácik közé került, ezt alátámasztja a nemzetközi sajtószemle is, amelyet az orra alá nyomnak. Ismeretek, beleérzés és tapasztalat nélkül a tévéproducerből lett diplomata nem képviselni fogja hazáját, hanem a hivatalos rettegőlistát fogja szépen követni a vasalt bakancsos neonáciktól a szegény, jobb sorsra érdemes ózdi romákig. Tatárszentgyörgyről megemlékszik, Szögi Lajos nevét hallani se fogja.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2013. november 10. 11:55
Tudod kedves cikkíró ott az usában minden hülye politikus mögött egy rahedli szakember áll és így minimális az ordas hibák elkövetésének lehetősége.Itt nálunk viszont minden hülye politikus mögött egy rahedli még hülyébb áll,azért tartunk itt,és azért csókolt kezet orbán Indiában,de ez még kisebb hiba mint a többi amivel szinte totálisan tönkretette az országot!
Cassi
2013. november 09. 21:05
Jön egy szőke nuni, aki majd eljár a melegfelvonulásokra és aláírja a zsidó világszövetség petícióit, na bumm, nem változott semmi az elmúlt 20 évben. Kunalakis is úgy távozik, ahogy jött, egyetlen emlékezetes pillanata sem volt, de sebaj, így van jól. Hagyjuk békén egymást. Horthy megítélésén sem változtat egy hangyányit sem, hogy az aktuális amerikai nagykövetnek mi a véleménye róla, leszarjuk. Őszintén szólva nem értem, hogy nekik mi a jó abban, hogy elmennek egy távoli kis országba (Belgiumba, Magyarországra vagy Peruba, tök mindegy) sokgyermekes családanyaként, pénzük már van elég. Ez nekik karrier? Időközben a főnöke, Obama is nagyon ciki lett az egész világon, beégett minden fronton. Majd meglátjuk, ki tudja-e rezzenéstelen arccal jelenteni, hogy Orbán lehallgatása tulajdonképpen egy baráti, szövetségesi gesztus volt.
Korhely
2013. november 09. 18:44
Óva intjük Angliát! Levente, te meg morzsolgasd tovább a kis magyar homokozóban. Vagy még beszólhatnál a Külügybe a haverjaidhoz, hogy ne adják meg az „agrément”-t Obama jelöltjének. Ha már olyan nagyon prüszkölsz-prüszköltök ellene. De ahhoz meg gyávák vagytok.
Kettes
2013. november 09. 12:26
Orbanisztán állampártjának félhivatalos lapja hisztérikus kirohanást intézett a gyarmatosító amerikai imperialisták ármánykodása ellen... Ne ettől rettegjetek, tökik, hanem attól, hogy milyen anyaga van az NSA-nek Orbán strómanjának rejtélyes vagyongyarapodásáról, és hogy ez kinél fog a kampányban landolni. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!