a korrupció nem LEHET alapelem – LMP vs. Együtt-PM

2013. november 29. 15:42

Az LMP egy probléma, hiszen egy új és nem-korrupt párt, amely ráadásul nem illeszkedni akar.

2013. november 29. 15:42
equally
demokratikus aspektus

„A helyzet végtelenül komplex s közben ugyanennyire egyszerű is. Az LMP egy probléma, hiszen egy új és nem-korrupt párt, amely ráadásul nem illeszkedni akar, nem beépülni a már meglévő hatalmi tömörülések közé új csoportosulásként, hanem MÁS-t akar. Más politikát, MÁS közéletet. Emiatt csomó minden összeegyeztethetetlen az LMP-vel, csomó minden elfogadhatatlan az LMP számára. Mindig ebből volt a baj, lásd, amikor Schiffer azt mondta, hogy ex-elnökökkel holtbiztosan nem alakítanak kormányt. Utána egyből bedurvult a Népszabi, és meghívták Jávor Benedeket is ellen-nyilatkozni (miközben Schiffer nyilatkozata mögött kongresszusi döntés állt).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2013. november 29. 17:14
Az a helyzet, hogy a pártfinanszírozási / kampányfinanszírozási rendszer eleve a korrupció csapdáját állítja fel a pártok számára. Igen, ez akkor is csapdahelyzet, ha a Fidesz is és a "kormányváltó" ellenzék elsöprő többsége is láthatóan élvezettel lubickol benne. Az LMP-nek egyelőre nem volt ideje érdemben korrumpálódni, ami azonban a jövőt illeti az említett csapdahelyzetből adódóan két út áll előtte: 1. A saját finanszírozását megpróbálja korrupció nélkül megoldani; ebben az esetben csak idő kérdése, hogy a parlamenti köszöb alá konvergálva mikor tűnik el a süllyesztőben. 2. A fennmaradása érdekében beáll a sorba, belátva, hogy az adott szisztémában NEM lehet más a politika. Nagy kérdés, hogy a bevett pártfinanszírozási / kampányfinanszírozási rendszernek van-e működőképes alternatívája. - A kizárólagos állami finanszírozás biztosan nem az. A vége az lenne, hogy mindenki alapítana egy pártot és tartaná a markát az állami támogatásért. Ja, hogy mindenféle feltételszabályokat kellene felállítani? - Dehát az adózásnak is szigorú szabályai vannak, mégis itt tartunk. Sajnos a demokrácia olyan, mint a kávéautomata. Pénzzel működik. Aki pedig pénzt dob bele, elvárja, hogy csurranjon-cseppenjen valami neki.
csenge
2013. november 29. 16:56
Ügyes és tárgyilagos volt a rávetődésük erre a szélhámos vagy buggyant adóhivatali revizorra is, mi? Mert olyan szakmaiak és körültekintők a drágák, mint feledhetetlen szadeszes elődeik voltak.
kizökkentidő
2013. november 29. 16:34
A vírus is el szeretné hitetni a kiszemelt gazdaszervezettel, hogy ő mennyire jóindulatú, ám szerencsére az immunrendszer tanulóképes. Az szdsz-vírusból sokat tanultunk "munkájuk" (k)árát jócskán megfizette az ország.
tango47
2013. november 29. 16:00
Ahhozm hogy egy párt biztos lehessen abban, hogy sorai között nem lesznek árulók (lsd. az LMP-ből kiszakadók) a teljes tagságának EGY ember klónjaiból kellene állnia, de ez jelenleg még tilos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!