Közös példakép

2013. október 04. 19:57

Ideje lenne szobrot állítani az áldozatkész magyar cigány hegedűművésznek, Fehér Sándornak, aki a Costa Concordián rekedt gyerekek mentése közben hunyt el.

2013. október 04. 19:57
Zsebők Csaba
Magyar Hírlap

„Ideje lenne szobrot állítani az áldozatkész magyar cigány hegedűművésznek, Fehér Sándornak, aki a Costa Concordián rekedt gyerekek mentése közben hunyt el. A tavaly történt tragédia után páran megpendítették a méltó emlékezés szükségességét, és úgy nézett ki, az emberi nagyságát bizonyított muzsikus előtt tisztelegve állami segédlettel rendeznek egy emlékestet, ami végül elmaradt.

Szobor azonban igenis kellene, hogy hirdesse Fehér Sándor hősiességét, emberségét. Egyrészt azért, mert ő és családja is valóban megérdemli. Másrészt ő példakép. Amire fel kellene hívni a figyelmet. (...) Évekkel ezelőtt e lapban azt írtam, hogy Deák Bill Gyula, csakúgy mint a világhírű cimbalomművész, Balogh Kálmán vagy a néhai Lakatos Menyhért író, pozitív példát ad magyarnak, romának (magyar cigánynak, azaz romungrónak, valamint oláh és beás cigánynak), vegyes házasságból származó honfitársunknak egyaránt. Szerényen javasolnám még azt is, hogy Fehér Sándor példáját az iskolákban ugyancsak hirdessék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. október 06. 07:54
A szobor túlzás, de az emlékest szinte kötelező. És az is, hogy ismerjék a nevét és amit tett szélesebb körben.
sellafield1957
2013. október 05. 13:02
... legyen szobra a hős tűzoltónak , a tóból fulladozót kimentőknek , az életmentésben jól teljesítő orvosoknak , a pedagósusnak aki idegrendszerét adja az elhülyülő jövő generációk megmentésért és a hős szovjet anyának is aki gyermekeit a rettenetes hóviharban is eltolta kerékpárján a lenin szoborig hogy közös erővel ellapátolják róla a havat a szörnyű leningrádi télben. természetesen elismerésre méltó a muzsikus hozzáállása, (akkor is ha cigány) de ez a szobrot ide meg szobrot oda , emlékbélyeg, cigány hérosz érdemkereszt és ilyen plecsni meg olyan ez már röhejesen ostoba lejárt ezerszer lejáratott unalmas nyomorult baromság ...
tóth mária
2013. október 05. 12:33
Bár csak sok ilyen Fehér Sándor lenne! "Egyesek" tanulhatnának tőle!
56október
2013. október 04. 21:46
Szögi Lajosnak már rég szobrot kellett volna állítani.Biztosan ledöntötték/leöntötték volna már néhányszor, de akkor is. Fehér Sándor megérdemli a szobrot,a fentiektől teljesen függetlenül. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az ő szobrát sose fogja bántani senki....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!