A Tavares-hadművelet

2013. október 08. 07:20

Herczog Edit esetében hangfelvételre sem volt szükség a lebukáshoz, a Tavares-csíny miatt érzett büszkeség kifakasztotta belőle az amúgy szégyellni való igazságot.

2013. október 08. 07:20
Szerető Szabolcs
MNO

„Az MSZP kettős játéka lepleződött le: miközben Mesterházy Attila pártelnök azt hangsúlyozza itthon, hogy semmilyen, Magyarországnak ártó nemzetközi akciót nem támogatnak, aközben a szocialisták minden fórumon szervezik, inspirálják az Orbán-kormányt revolverező uniós és egyéb eljárásokat, kezdeményezéseket. Az egykori demokratikus ellenzék néhány tagja hónapokkal ezelőtt nyilatkozatban ostorozta az MSZP-t, mert egyes vezetői arra utaltak, hogy nem Brüsszel segítségével akarják megbuktatni a kormányt. Felesleges volt a nyilatkozat aláíróinak aggodalma. 

A portugál Rui Tavares nevét viselő jelentés a liberálisok követelése ellenére nem szorgalmazott konkrét szankciókat hazánk ellen, ám annak elfogadása presztízsveszteséget, a magyar kormányt ellenőrző és számon kérő intézmény létrehozásának lehetősége pedig fenyegetést jelentett az ország számára. Az MSZP, illetve az EP szocialista-liberális-zöld-szélsőbaloldali egységfrontjának győzelme pirruszinak bizonyult, hiszen nem akárki, Viviane Reding biztos jelentette ki, hogy a monitoringozást végző intézmény nem jöhet létre az uniós szerződés keretein belül. Reding ezzel a magyar kormány és a valóban jobboldali többségű magyar parlament – a Tavares–MSZP-jelentésre reagáló határozatában kifejezett – álláspontjára helyezkedett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabox
2013. október 08. 15:24
Orbán Viktor az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások felfüggesztését javasolja. HVG"2012. február 22., szerda: "A miniszterelnök ugyanis még 2006-ban - ellenzékből - vetette fel az Európai Parlament néppárti frakciója előtt, hogy vonják meg a Gyurcsány-kormánytól az uniós támogatásokat." Egyébként pedig ne feledkezzünk el dr. Szapáry MNB alelnök úr akciójáról sem, amikor Brüsszelbe futott beárulni az akkori kormányt! Tehát megint: Bagoly mondja verébnek, de nagy a szemed!
Ouroboros
2013. október 08. 11:51
És? Minek a taknyot tovább rágni? A jelentés igazat írt, ti leszarjátok, minden halad tovább a maga útján a szakadékba. Oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló.
ostoros
2013. október 08. 11:37
Majdnem depressziós lettem, hogy a csúnya baloldal a nemzetre rontott, mert egy portugál pali azt merte írni, hogy Magyarországon nem működik a nemzeti együttműködés rendszere. Pedig kiválóan együtt működik minden trafikcsaló, simicska-tolvaj, drogos-lazáry, választási bukméker zsigó, stadionépítő mániás pszicho, álcivil és politikusgengszter.
Lincselő Balliberális Demokrata
2013. október 08. 09:38
Mi, Lincselő Balliberális Demokraták szeretünk lincselni és hazát árulni. Magyarország mondjuk nem a hazánk, de akkor is eláruljuk. Meg lincselünk. A valódi demokrata lincsel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!